Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

De Zonnebloem introduceert oranje rolstoelhuurauto

02-07-2014

Uit onderzoek is gebleken dat er voor de ruim 400.000 rolstoelers en scootmobielgebruikers in ons land nauwelijks geschikte huurauto’s beschikbaar zijn. Ook bedraagt de huurprijs vaak het dubbele van een vergelijkbare reguliere auto. Door de introductie van speciale huurauto’s verwacht de Zonnebloem de mobiliteit voor mensen met een lichamelijke beperking aanzienlijk te vergroten. In gesprekken met gemeenten is inmiddels gebleken dat ook daar veel interesse voor het concept is, omdat het gemeenten de mogelijkheid biedt om gehandicapte inwoners tegemoet te komen bij hun mobiliteitsvraagstuk.

Directeur Noud van Rooij van Nationale Vereniging de Zonnebloem: “De Zonnebloem streeft ernaar dat mensen met een lichamelijke beperking volop van het leven kunnen genieten. Met de Zonnebloemauto geven we hier uiting aan. Hiermee kunnen mensen immers zelfstandig met gezinsleden, vrienden of andere bekenden op stap. Daarnaast willen wij een pool opzetten van Zonnebloemvrijwilligers die - wanneer gewenst - als vrijwilliger mee op pad kunnen.”

In de testperiode werkt de Zonnebloem nauw samen met Welzorg Auto op Maat. Al meer dan dertig jaar realiseert deze organisatie autoaanpassingen voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking. Zij doen dit vanuit de overtuiging dat iedereen mobiel kan zijn en wilden daarom graag deelnemen aan ons initiatief. Er zijn zes huurauto's door Welzorg Auto op Maat aangeschaft en aangepast. De auto's zijn te huur bij de locaties in Groningen, Zwolle, Amsterdam, Zeist, Den Bosch en Geleen. Daarmee neemt Welzorg het beheer uit handen van de Zonnebloem. Een huurder dient in het bezit te zijn van een pas, welke via www.Zonnebloem.nl/zonnebloemauto  aangevraagd kan worden. Deze pas kost eenmalig tien euro.

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al 65 jaar. We zetten alles op alles om mensen met een fysieke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denken we altijd in oplossingen. Er kan zoveel meer dan je denkt.

Meer informatie over de Zonnebloemauto is te vinden op www.zonnebloemauto.nl