Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Jumbo actie

Over drie maanden gaat Nederland weer massaal aan tafel om samen met familie, vrienden en geliefden te genieten van een kerstlunch of kerstdiner. Helaas is dit lang niet voor iedereen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld omdat mensen door een lichamelijke beperking niet zo maar overal aan kunnen schuiven. Om deze mensen een mooie kerst te bezorgen, wil Nationale Vereniging de Zonnebloem samen met Jumbo Supermarkten hen tijdens de feestdagen een kerstdiner aanbieden.

Klanten van Jumbo kunnen vanaf woensdag 30 september meedoen aan de actie ‘Doe mee en doneer een diner‘. Door tijdens het boodschappen doen een speciale coupon af te rekenen, doneren de klanten eenvoudig een paddenstoelensoep als voorgerecht of pasta met zalm als hoofdgerecht of een feestelijk dessert. Jumbo vult bovendien elke twee aangekochte gerechten aan met een derde gerecht. De Zonnebloem zorgt er vervolgens met enkele honderden afdelingen voor dat deze gerechten een goede bestemming krijgen in de vorm van kerstdiners met deelnemers.

Steuntje in de rug

Nederland telt zo’n 1,4 miljoen mensen met een lichamelijke beperking waarvan een deel dagelijks gebruik moet maken van rolstoel en/of scootmobiel. “Wij willen dat iedereen met een lichamelijke beperking zonder extra zorgen deel kan nemen aan de maatschappij. Dat geldt ook voor het deelnemen aan etentjes. Voor een deel van onze achterban is het niet vanzelfsprekend dat bij een kerstdiner aan kunnen schuiven. Door deze actie en de inzet van onze vrijwilligers maken we dit nu mogelijk. We zijn erg blij dat Jumbo en haar klanten ons hierbij willen helpen, zodat deze kerst veel mensen samen van een échte kerstmaaltijd kunnen genieten”, vertelt directeur Noud van Rooij van Nationale Vereniging de Zonnebloem.  

Eerder van start

Vorig jaar heeft Jumbo samen met haar klanten en negen maatschappelijke organisaties maar liefst 329.750 mensen een kerstdiner kunnen aanbieden. Dit jaar gaat de landelijke campagne eerder van start om nóg meer donaties voor diners te genereren en meer diners te kunnen aanbieden. “Het moet ons lukken om over drie maanden tegen elkaar te kunnen zeggen: samen hebben we ervoor gezorgd dat vandaag nog meer mensen écht een fijne feestdag hebben”, vertelt Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van familiebedrijf Jumbo.

Doneren

Tijdens de actie ‘Doe mee en doneer een diner’ kunnen klanten gerechten doneren door speciale coupons ter waarde van € 1,50, € 2,50 of € 4,50 af te rekenen bij de kassa. Deze coupons zijn te vinden in alle 580 Jumbo winkels of te bestellen op jumbo.com. Klanten kunnen de coupon afrekenen bij de kassa of online toevoegen aan hun winkelmand. Jumbo werkt in deze donatieactie ook samen met Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, Nationaal Ouderenfonds, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Humanitas, Vluchtelingenwerk Nederland, Stichting Sensoor, Coalitie Erbij en de MOgroep.