Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Samenwerking met Ongehinderd

De Zonnebloem en Ongehinderd bundelen krachten

29-10-2015
De toegankelijkheid van vrijetijdslocaties is belangrijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Is de locatie drempelvrij? Is er een invalidentoilet? Of een invalidenparkeerplaats? Sinds 2014 is er de gratis Ongehinderd app verkrijgbaar voor iOS en Android. Met deze landelijke app kan iedereen op ieder moment van de dag toegankelijke locaties vinden, maar ook zelf toevoegen en beoordelen. Door kennis te delen kun je vervelende teleurstellingen bij anderen voorkomen. Om de app nóg completer te maken bundelen Nationale Vereniging de Zonnebloem en Ongehinderd, eigenaar van de app, hun krachten.


Noud van Rooij, directeur van Nationale Vereniging de Zonnebloem: “Onze deelnemers en vrijwilligers hebben veel ervaring met de toegankelijkheid van uiteenlopende locaties. Als geen ander kunnen zij hun kennis delen met andere gebruikers van de Ongehinderd app. We gaan hen daarom vragen de app te gebruiken tijdens hun uitstapjes en vakanties.”

Toegankelijkheid

Nationale Vereniging de Zonnebloem zet zich al jaren in om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Toegankelijkheid van attractieparken, musea en andere recreatieve voorzieningen is daarbij enorm belangrijk. Door de samenwerking ondersteunt de Zonnebloem de verdere ontwikkeling van de Ongehinderd app. Zodoende groeit het aantal locaties in de app.
 

Nut en noodzaak

“Mensen met een lichamelijke beperking zoeken maximale bewegingsvrijheid. Iedereen wil immers spontaan kunnen genieten van zijn of haar vrije tijd. De belangrijkste voorwaarde daarvoor is toegankelijkheid”, vertelt Gerard de Nooij, directeur van Ongehinderd. “Door de krachten te bundelen met de Zonnebloem kunnen nog meer mensen onze app gebruiken en daardoor ongehinderd door het leven gaan.”

Over Ongehinderd

Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijker Nederland. Met getrainde testteams worden locaties door het hele land getoetst voor de Ongehinderd app. Daarnaast helpt Ongehinderd gemeenten en bedrijven door knelpunten te onderzoeken en praktische verbeteradviezen te geven. Hierdoor kunnen steeds meer locaties ongehinderd bezocht worden door mensen met een beperking.

Meer weten en de app downloaden