Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
SCP onderzoek

Lichamelijke beperking hoeft geen belemmering te zijn

25-04-2016

Eén op de vijf mensen met een lichamelijke beperking kan niet terugvallen op iemand in de sociale omgeving. Dat blijkt vandaag uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Bij de Zonnebloem vinden we al bijna zeventig jaar dat een lichamelijke beperking geen belemmering mag zijn om net als ieder ander te genieten van het leven. Lees het verhaal van Gina Ketelaar. 


De 62-jarige Gina Ketelaar uit Lelystad ontdekte acht jaar geleden de Zonnebloem. Op dat moment zat ze niet zo lekker in haar vel, mede door haar lichamelijke beperking. “Ik heb een aandoening aan mijn evenwichtsorgaan en botontkalking in mijn rug. Een onfortuinlijke combinatie. Als ik val, kan ik gemakkelijk mijn rug breken. Durf dan nog maar eens in je eentje naar buiten te gaan! Laat staan wat verder weg of op vakantie.” 

Nieuwe contacten 

Met wat ondersteuning van een ander wordt dat een stuk makkelijker. Maar Gina is al jaren alleenstaand en haar volwassen kinderen zijn het huis uit. Toen ontdekte ze de lokale Zonnebloemafdeling bij haar in de buurt in Lelystad. “Die bleken heel actief! Met hulp van een vrijwilliger kom ik op plaatsen waar ik nooit ben geweest. Bovendien ontmoet ik er nieuwe mensen en doe ik contacten op.”  

“Alleen, maar niet eenzaam” 

Iets wat haar een prettig gevoel geeft. “Ik weet dat er mensen in de buurt zijn die ik kan vertrouwen en waar ik altijd op terug kan vallen. Zoals een bezoekvrijwilliger, die een keer in de twee weken een kopje koffie komt drinken. Met haar is het lang leve de lol. Maar als er iets is, kan ik haar ook áltijd bellen. Daar heb ik veel steun aan. Ik zou niet weten wat ik zonder de Zonnebloemvrijwilligers zou moeten. Ik ben nog steeds alleen, maar niet meer eenzaam.” 

Er kan zoveel meer dan je denkt 

Zo'n 122.000 mensen met een lichamelijke beperking maken gebruik van de Zonnebloem. Dit kan dankzij de enthousiaste inzet van onze 43.000 Zonnebloemvrijwilligers, verspreid over het hele land. Zij denken in oplossingen, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking volop van het leven kunnen genieten.