Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
aangepast vakantie aanbod

Zonnebloem past vanaf 2018 vakantie-aanbod aan

21-12-2016

Wijzigingen nodig om inkomsten en uitgaven in balans te brengen

Nationale Vereniging de Zonnebloem past vanaf 2018 het vakantie-aanbod aan. Ook komt nóg meer dan voorheen het initiatief te liggen bij de 1.300 lokale afdelingen. De Zonnebloem brengt daarmee zijn inkomsten en uitgaven in balans. Zo blijft de vrijwilligersorganisatie een gezonde, krachtige en toekomstbestendige vereniging voor mensen met een lichamelijke beperking. 

Inkomstendaling

De Zonnebloem merkt een daling in inkomsten uit fondsenwerving. Sinds de komst van het bel-me-niet-register staat de werving van nieuwe donateurs onder druk. Ook de verkoop van Zonnebloemloten loopt jaarlijks terug. De Zonnebloem werkt al een aantal jaren aan andere methoden van fondsenwerving. Die hebben nog onvoldoende resultaat. Om de inkomsten en uitgaven in balans te brengen, maakt de Zonnebloem keuzes in het vakantie-aanbod.

Lokaal 

De Zonnebloem legt de focus van haar activiteiten vooral op lokaal niveau. Bij de tienduizenden Zonnebloemvrijwilligers is dat in goede handen. Al bijna zeventig jaar bezoeken vrijwilligers mensen met een lichamelijke beperking aan huis. Daarnaast organiseren lokale afdelingen regelmatig dagjes uit.

Aangepast vakantie-aanbod

Veruit het bekendst bij het Nederlands publiek zijn de aangepaste bus-, vaar- en vliegvakanties van de Zonnebloem. Vanaf 2018 behoudt de Zonnebloem alleen haar vaarvakanties met hotelschip MPS de Zonnebloem. Voor veel mensen die gebonden zijn aan bijvoorbeeld een rolstoel of bedlegerig zijn, is een cruiseschip de enige mogelijkheid om vakantie te vieren. De Zonnebloem organiseert al jaren zelf aangepaste vakanties. Daarmee is de Zonnebloem de grootste touroperator voor mensen met een lichamelijke beperking. 

Betaalde organisatie

De betaalde organisatie van de Zonnebloem richt zich voortaan nóg meer dan voorheen op het ondersteunen van de dienstverlening door de vrijwilligers op lokaal en regionaal niveau. Deze aanpassingen leiden ertoe dat de betaalde organisatie zal inkrimpen.