Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloem komt met vakanties nieuwe stijl

Mensen met een lichamelijke beperking kunnen vanaf 2018 op vakantie blijven gaan met de Zonnebloem. De vrijwilligersorganisatie gaat een nieuw soort vakanties organiseren. Die komen bovenop de bekende riviercruises met het eigen aangepaste hotelschip. Marc Damen, directeur van de Zonnebloem, kijkt uit naar de Zonnebloemvakanties ‘nieuwe stijl’. “Met de vernieuwing van ons vakantieaanbod spelen we in op de toenemende vraag naar maatwerk en kleinschalige reizen. We zeggen bij de Zonnebloem niet voor niets: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’.” Jaarlijks genieten duizenden mensen met een lichamelijke beperking van een Zonnebloemvakantie. 

Organisatie

Voortaan organiseren lokale en regionale Zonnebloemafdelingen zelf vakanties op maat voor mensen met een lichamelijke beperking uit hun eigen wijk, woonplaats of regio. Ze kunnen gebruik maken van verschillende vormen van ondersteuning vanuit het hoofdkantoor van de vereniging. Er is er veel keuze in groepsgrootte, periode en duur van de vakanties. Ook blijft er keuze in bestemmingen. Het eigentijdse vakantieaanbod bestaat nu al uit elf Nederlandse bestemmingen, waaronder de Imminkhoeve (Lemele), de Heerenhof (Mechelen), Vakantiepark Efteling Bosrijk (Kaatsheuvel) en diverse bungalowparken van Landal. De komende maanden groeit dat aantal bestemmingen. “In eerste instantie richten we ons alleen op vakanties in Nederland. Ons aangepaste cruiseschip behoudt zijn populaire vaarvakanties door België, Duitsland en Nederland”, licht Damen toe. 

Boeken

Mensen die graag mee gaan met een Zonnebloemvakantie kunnen voor meer informatie en/of het doorgeven van vakantiewensen terecht bij de dichtstbijzijnde Zonnebloemafdeling. De contactgegevens van alle 1.200 lokale en regionale afdelingen zijn via onze website te vinden. Een overzicht van de riviercruises staat ook op zonnebloem.nl/vakanties. Mensen kunnen de Zonnebloem Vakantiegids 2018 ook bestellen via het telefoonnummer (076) 564 64 64. 

Betaalbaar

Met de vakanties ‘nieuwe stijl’ kan de Zonnebloem haar vakanties weer betaalbaar maken. Damen: “In de oude opzet legden we jaarlijks 7,6 miljoen euro toe op onze vakanties. Dat was niet vol te houden. Door kleinschaligere vakanties te organiseren, vallen de kosten lager uit. Ook kunnen afdelingen gebruik maken van lokale Zonnebloemvrijwilligers, dichtbij de vakantieaccommodatie. Dat scheelt aanzienlijk in de reis- en verblijfskosten voor vrijwilligers, die de Zonnebloem altijd voor haar rekening neemt.” Vakantiedeelnemers betalen altijd een marktconforme prijs voor hun Zonnebloemvakantie. Afdelingen die vakanties organiseren, gaan zelf aan de slag met fondsenwerving. Financiële steun van donateurs, bedrijven en fondsen blijft dan ook hard nodig.