Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

schip detail

Vakantieseizoen officieel van start

05-03-2018
Jannie van Nieuwkasteele (46) uit Spijkenisse is één van de vakantiegangers uit 2017 die genoot van een cruise met MPS de Zonnebloem. “Het ene moment vergaap je je aan de Dom van Keulen. Dan smul je van ijs op een gezellig terras. Dankzij de Zonnebloem kan ik zelf op ontdekking, dat betekent veel voor mij”, vertelt Van Nieuwkasteele. Vandaag start ons nieuwe vakantieseizoen. Ook dit jaar genieten meer dan 3.000 mensen met een lichamelijke beperking van een Zonnebloemvakantie.

Cruisevakantie

Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is een aangepast schip de enige mogelijkheid om op vakantie te gaan. Het schip is van alle comfort en medische faciliteiten voorzien. Het vaart 42 weken per jaar door België, Duitsland en Nederland. Van Nieuwkasteele: “Ik was voor de eerste keer op een schip. Van te voren vond ik het als ik eerlijk ben een beetje eng. Aan boord was dat zo over. Je merkt amper dat je vaart, alleen even bij het afmeren. Het schip is prachtig mooi, een belevenis. Ik kon niet geloven dat er een lift in zat, een badkamer met verwenbad en zelfs een kapsalon.”

Afdelingsvakanties

Lokale afdelingen van de Zonnebloem organiseren onder eigen regie ook (vaar)vakanties op maat voor mensen met een lichamelijke beperking uit hun eigen wijk, woonplaats of regio. Afdelingen kunnen gebruik maken van verschillende vormen van ondersteuning vanuit het hoofdkantoor van de Zonnebloem. Er is veel keuze in onder meer groepsgrootte, periode en duur van de vakanties. Het vakantieaanbod bestaat uit 27 bestemmingen in Nederland, waaronder de Imminkhoeve (Lemele), de Heerenhof (Mechelen), Vakantiepark Efteling Bosrijk (Kaatsheuvel), de Weyert (Rockanje) en de Koekoeksklok (Beilen). Er komen vrijwel wekelijks nieuwe accommodaties bij. Lees meer over deze afdelingsvakanties. 

Een feestje

De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking. De vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. ‘Zorgeloos’ betekent hier dat iemand met een lichamelijke beperking geen hinder mag hebben van bijvoorbeeld praktische zorgen en hogere reis- en verblijfskosten. Deelnemers betalen een marktconforme prijs voor hun vakantie. De vakanties zijn in prima handen bij de duizenden Zonnebloemvrijwilligers. Velen daarvan hebben een zorgachtergrond. Daardoor krijgen vakantiegangers persoonlijke aandacht en de juiste medische zorg. Van Nieuwkasteele: “De dag begint al als een feestje als je de gordijnen openschuift en meteen geniet van een uniek uitzicht. Met wijnranken langs het water of een fraai oud kerkje. Liggend op bed sightseeing, waar maak je dat mee? Zo wil ik elke dag wel wakker worden. Als het kon, ging ik zo weer.”