Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

$name

Jannie van Nieuwkasteele (46) uit Spijkenisse is één van de vakantiegangers uit 2017 die genoot van een cruise met MPS de Zonnebloem. “Het ene moment vergaap je je aan de Dom van Keulen. Dan smul je van ijs op een gezellig terras. Dankzij de Zonnebloem kan ik zelf op ontdekking, dat betekent veel voor mij”, vertelt Van Nieuwkasteele. Vandaag start ons nieuwe vakantieseizoen. Ook dit jaar genieten meer dan 3.000 mensen met een lichamelijke beperking van een Zonnebloemvakantie.

Cruisevakantie

Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is een aangepast schip de enige mogelijkheid om op vakantie te gaan. Het schip is van alle comfort en medische faciliteiten voorzien. Het vaart 42 weken per jaar door België, Duitsland en Nederland. Van Nieuwkasteele: “Ik was voor de eerste keer op een schip. Van te voren vond ik het als ik eerlijk ben een beetje eng. Aan boord was dat zo over. Je merkt amper dat je vaart, alleen even bij het afmeren. Het schip is prachtig mooi, een belevenis. Ik kon niet geloven dat er een lift in zat, een badkamer met verwenbad en zelfs een kapsalon.”

Afdelingsvakanties

Lokale afdelingen van de Zonnebloem organiseren onder eigen regie ook (vaar)vakanties op maat voor mensen met een lichamelijke beperking uit hun eigen wijk, woonplaats of regio. Afdelingen kunnen gebruik maken van verschillende vormen van ondersteuning vanuit het hoofdkantoor van de Zonnebloem. Er is veel keuze in onder meer groepsgrootte, periode en duur van de vakanties. Het vakantieaanbod bestaat uit 27 bestemmingen in Nederland, waaronder de Imminkhoeve (Lemele), de Heerenhof (Mechelen), Vakantiepark Efteling Bosrijk (Kaatsheuvel), de Weyert (Rockanje) en de Koekoeksklok (Beilen). Er komen vrijwel wekelijks nieuwe accommodaties bij. Lees meer over deze afdelingsvakanties. 

Een feestje

De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking. De vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. ‘Zorgeloos’ betekent hier dat iemand met een lichamelijke beperking geen hinder mag hebben van bijvoorbeeld praktische zorgen en hogere reis- en verblijfskosten. Deelnemers betalen een marktconforme prijs voor hun vakantie. De vakanties zijn in prima handen bij de duizenden Zonnebloemvrijwilligers. Velen daarvan hebben een zorgachtergrond. Daardoor krijgen vakantiegangers persoonlijke aandacht en de juiste medische zorg. Van Nieuwkasteele: “De dag begint al als een feestje als je de gordijnen openschuift en meteen geniet van een uniek uitzicht. Met wijnranken langs het water of een fraai oud kerkje. Liggend op bed sightseeing, waar maak je dat mee? Zo wil ik elke dag wel wakker worden. Als het kon, ging ik zo weer.”