Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Jarige Keukenhof en Zonnebloem eren Zonnebloemoprichter Alex van Wayenburg

26-04-2019

Op 13 mei doopt Zonnebloem Ambassadeur Anita Witzier in Keukenhof de Sunsation Yellow Multiflower waar 250 vrijwilligers en deelnemers bij zijn. De unieke grootbloemige pot- en perkplant wordt vernoemd naar Alex van Wayenburg, die 70 jaar geleden Nationale Vereniging de Zonnebloem oprichtte. 

Alex van Wayenburg

KRO radiomaker en -presentator Alex van Wayenburg had 70 jaar geleden een ideaal: een (inclusieve) samenleving waarin plaats is voor gezonden en zieken. Zijn programma ‘Radioziekenbezoek De Zonnebloem’ riep veel reacties op. Zoveel zelfs, dat op 17 januari 1949 de Stichting De Zonnebloem wordt opgericht. Inmiddels verrijkt Nationale Vereniging de Zonnebloem de levens van 113.000 mensen met een lichamelijke beperking. De 38.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad van Nederland. De Zonnebloem zegt niet voor niets: “Er kan zoveel meer dan je denkt.”

Sunsation Sunflower

Sunsation®, de potzonnebloem van veredelaar en zadenleverancier Evanthia, staat deze dag in de schijnwerpers in De Keukenhof. Deze unieke grootbloemige zonnige pot- en perkplant met een zeer goede houdbaarheid is in het grootste bloemenpark van Nederland te bewonderen. Nieuw in de Sunsation®serie is de Yellow Multiflower. Deze variant sluit goed aan op het thema 2019 van de Keukenhof: een hippe ‘Flower Power’ zonnebloem met een krachtige fel gele kleur en meerdere bloemknoppen.

Keukenhof

Keukenhof verbindt al 70 jaar de natuur en de mens en ondersteunt ook goede doelen, waaronder de Nationale Zonnebloemvereniging, die dit jaar tevens haar 70ste jubileum viert. Keukenhof was een van de eerste vrijetijdslocaties die deelnam aan het project Onbeperkt Eropuit, waarin speciaal aandacht is voor toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke beperking.

Evanthia heeft samen met het Nederlandse telerscollectief Sunsation®, bestaande uit twaalf kwekers van zonnebloemen in pot, landelijk een schitterende actie op touw gezet. Het streven is om 100.000 zonnebloemen te verkopen. Van elk verkochte bloem gaat één euro naar de vrijwilligersorganisatie de Zonnebloem, zodat er nog meer mooie uitjes georganiseerd kunnen worden.