Het 35 jarige jubileum van Zonnebloem afdeling Bladel.

brabantse-koffietafel-ajpg

Het was een Zonnigedag voor deze speciale jubileum activiteit op woensdag 18 mei 2022.

Om 11:30 stroomde de zaal van deTipmast te Bladel vol met de Gasten en Vrijwilligers van onze afdeling. De activiteit zou eindigen om 16:00 uur.

Twee jaar geleden hadden wij als afdeling Bladel het 35 jarig jubileum, maar konden dat toen niet vieren vanwege de corona pandemie. Nu alles weer mag had het bestuur besloten dit jubileum alsnog te vieren met alle gasten en vrijwilligers. Wat in het vat zit verzuurt niet ! Was hun motto.

Daarom werden de gasten en vrijwilligers uitgenodigd van onze vereniging om gezellig aan te schuiven aan de Brabantse koffietafel die volledig werd aangeboden door het bestuur van Zonnebloem afdeling Bladel.

Het bestuur en werkgroep activiteiten hoopte dat veel gasten en vrijwilligers zich zouden aanmelden voor deze bijeenkomst, om te genieten van het 35 jarige jubileum. Nu daar werd wel gehoor aangegeven 106 gasten en 25 vrijwilligers waren aanwezig verspreid over 15 tafels. De aanwezige maakte kennis met hun tafelgenoten en dat werd een Kempische onderonsje, het buurten werd toch als een gemis ervaren.

De middag werd geopend door de secretaris Lilianne Aerts. Zij vertelde de in en outs van deze bijeenkomst. Eerst werd een kopje koffie of thee aangeboden. Daarna werd er eerst een soepje genuttigd met aansluitend een warme balletje gehakt. Bij de koffietafel was er scala van broodjes en vele vleeswaren c.q. zoetwaren, dus van alles was er “volop keus”. Ondertussen werd er ook een drankje aangeboden de koffietafel werd afgesloten met een heerlijk bavarois ijsgebakje.

Na het eten werd het woord genomen door Mien van Hapert en ze vroeg vrijwilliger Riet Bos naar voren te komen omdat zij de enige aanwezige is die betrokken was bij de oprichting van onze afdeling, en bood haar daarom een grote bos bloemen aan als 35 jarige jubilaris.

Na Mien kreeg Riet het woord en vertelde in een kwinkslag het ontstaan van De Zonnebloem Breda (1945) en onze jubilerende afdeling Bladel (1985).

Bijlage: Het Ontstaan van afdeling Bladel.

Lilianne sloot de middag af met een dankwoord aan de gasten voor hun spontane opkomst. Ook gaf ze een dankwoord aan de werkgroep activiteiten en aan de werknemers van denTipmast voor de verzorging van deze middag met hulp van onze geweldige vrijwilligers.

In een woord het was een geweldig middag!. Op naar de volgende bijeenkomst.

Verslag hvdb.

 

 

 

Liliane Aerts

06-12257846
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Uit eten/terrasje pakken