Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Een dagje naar Emsflower

Zonnebloem afdeling

Vrijdag 27 mei trok de afdeling Borne van de Zonnebloem er weer op uit met haar gasten. Dit keer met de bus naar kwekerij Emsflower in Emsburen, net over de grens in Duitsland.

Er gingen 54 gasten en 22 vrijwilligers mee. Elke vrijwilliger duwde een gast in een rolstoel, de andere gasten konden nog met een rollator het park rond. Om dit mogelijk te maken zijn er ook vrijwilligers van de rolstoelwandelgroep Borne en andere vrijwilligers ingezet. Het is dan ook heel fijn te merken dat  zo veel mensen in Borne bereid zijn een helpende hand toe te steken als dat nodig is.

Om 11.00 uur vertrokken de twee bussen uit Borne. Bij Emsflower werden de mensen ontvangen met een heerlijke uitgebreide lunch.  Tijdens de lunch werd verteld wat er allemaal te zien was.

Vervolgens kon ieder naar eigen interesse Emsflower bekijken. In het geheel overdekte Erlebnispark werd een kijkje genomen in de kwekerij of gewandeld  door de tropische– en cactustuin met ontelbare soorten inheemse en exotische planten.  Maar ook de vlindertuin was het bekijken waard, grote vlinders fladderden rond en waren van dichtbij te bewonderen.

Buitenpark Mini-Emsflower was ook open, waar meer dan duizend soorten zomerbloeiers waren tentoongesteld. En de fruittuin met vele soorten bomen en bessenstruiken werd bezocht.

Daarnaast was er een grote bloemenwinkel bij, waar ook verschillende deelnemers nog een bloemetje hebben uitgekozen.

Al met al was er zoveel te zien, dat de mensen moesten opletten niet te verdwalen in het grote park.

Rond 15.30 meldde iedereen zich weer moe, maar voldaan bij de bus, die hun weer terug bracht naar Borne. Daar aangekomen waren de reacties van zowel gasten als vrijwilligers enthousiast: ‘heel mooi’, ‘prachtige vlinders’, ‘de volgende keer ben ik er weer bij hoor!’ . We kijken terug op een fijne dag.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Jantsje Kooiker

074-2663216
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Winkelen