Toyota Proace Zonnebloemauto

Aangepast vervoer

Vervoer met rolstoel en scootmobiel

Vervoer voor mensen met een lichamelijke beperking is helaas niet vanzelfsprekend. Gelukkig biedt de Zonnebloemauto hulp.

De Zonnebloemauto

De Zonnebloemauto is een aangepaste rolstoelauto die voor € 45,- te huur is. Met de auto kun je onafhankelijk en zelfstandig op pad waar en wanneer je maar wilt. Met een familielid of kennis achter het stuur of een vrijwillig chauffeur van de Zonnebloem. De eerste 100 kilometer zijn hierbij inbegrepen. Wil je verder rijden, dan betaal je € 0,20 per kilometer. De brandstofkosten zijn exclusief. Kijk hier voor alle informatie over de Zonnebloemauto.

De NS

Wanneer je wilt reizen met de trein, kun je via de website van NS assistentie aanvragen. De assistent begeleidt je vanaf een afgesproken punt naar de trein, tijdens het overstappen of naar de uitgang van het station. Meer informatie vind je op de site van de NS.

Regiotaxi (Wmo-vervoer)

Wmo-vervoer is een regeling vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De regiotaxi brengt je van deur tot deur, binnen je gemeente en omliggende gemeenten. Ook als je een rolstoel hebt, brengt de regiotaxi je naar je bestemming. Lees hier meer informatie.

Valys

Valys regelt vervoer voor ouderen en voor mensen met een lichamelijke beperking. Valys is bedoeld voor reizen over een langere afstand: meer dan 5 ov-zones of 25 kilometer vanaf je woonadres. Voor meer informatie over Valys kijk je op deze pagina.

Parkeren zonder zorgen

Voor wie gebruikmaakt van een invalideparkeerkaart gelden per gemeente verschillende regels. Dat zorgt voor verwarring en ongemak. De Zonnebloem steunt daarom De Parkeergids; een handzaam boekje dat per gemeente inzicht biedt in de geldende parkeerregels. De gids is € 14,95 en is te bestellen via parkeergids@gmail.com of via www.parkerenzonderzorgen.nl