Mannenuitje

collage-169jpg

Op donderdag 23 februari stond het 'mannenuitje' op het programma. 14 Gasten waren uitgenodigd voor een bezoek aan het Nederlandse Transport Museum in Nieuw-Vennep.

Om 13:00 uur werden de gasten door onze 4 vrijwilligers opgehaald, helaas hadden
(vanwege ziekte) 2 gasten zich afgemeld.

Aangekomen in de voormalige Lucas Bols fabriek (sommige gasten dachten  bij binnenkomst zelfs nog een jenever-geur te ruiken) werden we opgewacht door 2 gidsen voor een rondleiding door het museum.

Er was van alles te zien op het gebied van transport. Van kinderwagen, solex, paardenkoets, Douglas DC-2, Metro- en trein-stellen tot aan de superbus van Wubbo Ockels. Teveel om op te noemen, er was veel te bezichtigen. Er werd uitvoerig stilgestaan bij de Heinkel scooters (Tentoongesteld door de Heinkelclub De Kwakel) maar daar hoefde de gids weinig over te vertellen aan de Kwakelaars. Onze (geboren) Amsterdamse gast moest een traantje wegpinken bij het zien van het eerste Amsterdams metrostel (de zilvermeeuw) die hij vroeger in "levende lijve" nog had zien rijden.

Na de rondleiding stond de koffie en appeltaart met slagroom klaar en werd er nog veel nagepraat over alle voertuigen. Sommige liepen na de koffie nog een rondje door het museum een ander bleef, onder het genot van een lekker drankje, nog even napraten. Bij het zien van de oude leger transportvoertuigen kwamen  bij sommige gasten weer jeugdherinneringen uit hun eigen diensttijd naar  boven en op de terugweg werd het ene na het andere sterke verhaal verteld. 

Om 17:00 uur werden alle gasten weer netjes thuis afgezet en werden alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor de gezellige middag.

Ria Harks

(076) 564 64 64
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken