Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Mannenuitje

collage-169jpg

Op donderdag 23 februari stond het 'mannenuitje' op het programma. 14 Gasten waren uitgenodigd voor een bezoek aan het Nederlandse Transport Museum in Nieuw-Vennep.

Om 13:00 uur werden de gasten door onze 4 vrijwilligers opgehaald, helaas hadden
(vanwege ziekte) 2 gasten zich afgemeld.

Aangekomen in de voormalige Lucas Bols fabriek (sommige gasten dachten  bij binnenkomst zelfs nog een jenever-geur te ruiken) werden we opgewacht door 2 gidsen voor een rondleiding door het museum.

Er was van alles te zien op het gebied van transport. Van kinderwagen, solex, paardenkoets, Douglas DC-2, Metro- en trein-stellen tot aan de superbus van Wubbo Ockels. Teveel om op te noemen, er was veel te bezichtigen. Er werd uitvoerig stilgestaan bij de Heinkel scooters (Tentoongesteld door de Heinkelclub De Kwakel) maar daar hoefde de gids weinig over te vertellen aan de Kwakelaars. Onze (geboren) Amsterdamse gast moest een traantje wegpinken bij het zien van het eerste Amsterdams metrostel (de zilvermeeuw) die hij vroeger in "levende lijve" nog had zien rijden.

Na de rondleiding stond de koffie en appeltaart met slagroom klaar en werd er nog veel nagepraat over alle voertuigen. Sommige liepen na de koffie nog een rondje door het museum een ander bleef, onder het genot van een lekker drankje, nog even napraten. Bij het zien van de oude leger transportvoertuigen kwamen  bij sommige gasten weer jeugdherinneringen uit hun eigen diensttijd naar  boven en op de terugweg werd het ene na het andere sterke verhaal verteld. 

Om 17:00 uur werden alle gasten weer netjes thuis afgezet en werden alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor de gezellige middag.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Yvonne Lauwers

(076) 564 64 64
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken