De reis van mijn dromen

Zonnebloem afdeling

“SUPER VET GAAF!” vond Marjon Raanhuis het om “De reis van haar dromen” te maken aan boord van het binnenvaartcontainerschip MARTINIQUE

Jarenlang ziet ze vanaf haar woonplek aan de Flierveldsweg in Delden binnenvaartschepen op- en afvaren richting Hengelo. De meeste indruk maakt daarbij een 110 meter lang en 11.50 meter breed containerschip, en geen containerboot zoals de schrijver van dit artikel fijntjes werd gecorrigeerd door Fiona de schippersvrouw die ook tevens schipper is op deze machtige boot.
Roepend vanaf de kant kreeg zij geen antwoord op de vraag: “Mag ik een keer mee?” Totdat vriendin Lidy op het idee kwam haar wens door te brieven aan de afdeling Delden van de Zonnebloem, waarbij Marjon als gast reeds aan diverse activiteiten had deelgenomen.
Onder het motto “Er kan zoveel meer dan je denkt” werd de wens opgepikt en via de organisatie Binnenvaartcruises.nl van Alex Mutsaars kwam het contact tot stand met Rein en Fiona Schut Oomen, schippers en eigenaren van de Martinique. “Geen enkel probleem, hier doen we graag aan mee!” was de spontane reactie van Rein op de vraag of er iets te regelen viel in het realiseren van de droom van Marjon.

Zo kon het dus gebeuren dat Marjon, vergezeld van echtgenoot Jan samen met een Zonnebloemvrijwilliger maandagmorgen vroeg op de sluis bij Eefde stonden te wachten op de Martinique. Nadat ze getuige waren geweest van een met chirurgische precisie uitgevoerde “Schut exercitie” stapten zij achter de sluis aan boord en nam de droomreis een aanvang.

Als er al sprake was van enige spanning, dan werd deze zeer snel weggenomen door de allerhartelijkste manier waarop Rein en Fiona hun gasten ontvingen. In een opvallend relaxte ambiance en in gezelschap van ook schipperszoontje Vince, bemanning en de trouwe viervoeter Sam, ging de reis via Lochem, Markelo, Goor en Delden richting Hengelo. Onderweg verwend met koffie en soep kregen de droomreizigers ook een rondleiding door het woongedeelte van het schip. Dit bestaat uit twee ruime en riante wooneenheden waarvan er een wordt bewoont door het schippersgezin en het andere kan worden verhuurd aan mensen die kennis willen maken met het leven aan boord. “Super vet gaaf!”. Bij Delden liepen de emoties natuurlijk flink op toen de eigen woonstee vanaf de boot in zicht kwam en er driftig naar de buren werd gezwaaid. Na de wensen voor een behouden vaart werd er aan het havenkantoor van Hengelo afscheid genomen. Een droom was uitgekomen dankzij de fantastische medewerking van Fiona en Roel. Een hele mooie reis met heel mooi weer en met onvergetelijke indrukken en herinneringen was ten einde.

Informatie over het meevaren op de Martinique of een ander schip vindt u op Binnenvaartcruises.nl.

Hans van Dongen

06-54990209
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken