Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

60-jarig jubileum Stad en Ambt Delden

foto-60-jarig-jubileum-2018jpg

De Deldense afdeling van De Zonnebloem vierde op 18 april 2018 het 60-jarig bestaan op gepaste wijze in de stralende zon.

Zo’n honderd gasten en 23 vrijwilligers waren verzameld in ‘t Hoogspel in Delden. Ze kwamen hier samen voor een hapje en een drankje. Ook was er muziek van accordeonvereniging De Optimisten.

Voorzitter Giny Geerling sprak de mensen toe. Ze uitte haar zorgen over de positie van mensen met een lichamelijke beperking. “De vergrijzing, de verharding van de maatschappij en het afbrokkelen van sociale structuren zorgt dat steeds meer mensen in een isolement raken. De Zonnebloem ziet persoonlijk contact als een belangrijke activiteit. We kunnen mensen niet beter maken, maar we hopen dat ze door onze nabijheid zich beter gaan voelen.”

Niet alleen het zestigjarig jubileum van De Zonnebloem werd gevierd. Eén van de vrijwilligers had ook haar jubileum. Wil Oude Velthuis is al 50 jaar actief als vrijwilliger voor de organisatie. Ze werd verrast met cadeaus, waaronder een speciale Zonnebloemspeld. Mevr. Oude Velthuis was blij verrast en erg dankbaar. “Ik heb het met heel m’n hart en al mijn liefde gedaan.” Ze begon als vrijwilliger op de Almelose afdeling, vanaf 1972 werkt ze voor De Zonnebloem in Delden. Ze was niet zomaar een vrijwilliger; 20 jaar lang heeft ze het voorzitterschap gedragen. Van de verschillende werkzaamheden die er zijn vind ze ziekenbezoek het belangrijkste. “Mensen vinden het gewoon fijn dat je komt. Je moet daarbij ook goed letten op de signalen of mensen hulp nodig hebben. Wanneer je bijvoorbeeld iemand op straat ziet wie opeens in de rolstoel zit. Ik zal niet meer zo actief zijn als vrijwilliger als ik ooit was, maar de ziekenbezoeken zal ik blijven doen.”

De afdeling Delden-Ambt en Stad werd 19 maart 1958 opgericht door kapelaan Geerdink en enkele dames van het vrouwengilde. De Zonnebloem helpt mindervalide mensen voor wie sociaal isolement dreigt. Vrijwilligers gaan bij mensen op bezoek, maar er worden ook uitjes en vakanties georganiseerd.              

 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Pauline Dijkstra

06-27193180
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals