Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Uitstapje Klompenatelier Luttenberg

20220921-klompenatelier-luttenbergjpg

Op 21 september heeft De Zonnebloem Delden een uitstapje met de bus gemaakt naar het Klompenatelier in Luttenberg.

Via een toeristische route reden we vroeg in de middag met mooi weer naar het Sallandse Luttenberg. Hier staat het Klompenatelier van ambachtelijk klompenmaker Martin Dijkman, die vorig jaar Nederlands kampoen klompenmaken is geworden. Gedurende ca. 1½ uur toonde de heer Dijkman zijn bedrevenheid in het handmatig maken van een klomp, startend met een blok (wilgen-)hout die vervolgens met een bijl en ander klompgereedschap (zoals een paalmes en lepelboren) de vorm van een fraai bewerkte klomp kreeg (later verloot in de bus). Van de spaanders en ander houtafval maakte hij nadien in een mum van tijd nog een aantal leuke attenties voor enkele gasten, met inscriptie! Ondertussen vertelde de klompenmaker met passie en humor over o.a. zijn vak en zijn buitenlandse reizen over de hele wereld (naar internationale beurzen). Ook toonde hij een aantal andere creatieve exemplaren van zijn hand zoals schoenen van hout, houten laarzen en schaatsschoenen. En niet te vergeten zijn klompenmozaiek van het beroemde schilderij de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, bestaande uit 30.000 met de hand beschilderde miniklompjes.

Op de terugweg is een stop gemaakt bij restaurant Hof van Twente in Hengevelde voor een smakelijke warme hap plus toetje. Kort voor de zon onderging waren we terug in Delden, einde van een vermakelijk en gewaardeerd uitstapje.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Pauline Dijkstra

06-27193180
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals