Naar het Shanty Festival in het World Forum

shanti-3jpg

Op zondagochtend 18 september hebben we met een aantal gasten en vrijwilligers genoten van het Shanty Festival in het World Forum. Op het podium stonden  het Shantykoor De Hoeksche Waard, Shantykoor Schiehaven en de Hoekse Tranentrekkers. Deze drie koren vormden samen één groot koor onder leiding van de zusjes Anny en Paula van Wanrooy op de accordeon. Er werden veel bekende shanty en zeemansliederen gezongen. Uiteraard werd er zo nu en dan ook meegezongen door het publiek. 

Wat is eigenlijk een Shanty? 

Een shanty is een lied dat vroeger gezongen werd tijdens het werk aan boord van de grote zeilschepen. Er zijn verschillende soorten shanty’s afhankelijk van het werk dat moest worden gedaan aan boord van het schip.

Het (mee)zingen van zeemansliederen kent nog steeds een grote populariteit. Dit is te danken aan het aanstekelijke van samen zingen en aan het feit dat Nederlanders sinds jaar en dag een bijzondere band hebben met de zee. En dat geldt natuurlijk helemaal voor Scheveningen. 

Heel veel dank aan Jan Kuiper en Hans van der Vecht voor onderstaande sfeerimpressie. 

Anke de Hoop (secretaris a.i.)

06 18120865
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk