Bezoek aan de Vlindertuin Leidschendam

img-20221011-wa0020jpg

Op dinsdag 11 oktober stond er eigenlijk voor onze gasten een gezellige middag gepland in het stoomtrein-museum in Valkenburg ZH, met een ritje met de stoomtrein. Helaas dat kon niet doorgaan, omdat het treintje buiten de vakantie om niet op dinsdagen rijdt en ook het museum op een doordeweekse dag niet open is.

Dus goede raad was in dit geval niet zo duur, want de Vlindertuin in Leidschendam was wel open. Dus zijn we vol goede moed en heel veel zin daar naartoe gegaan met  10 gasten en 7 vrijwilligers. Daar aangekomen kregen we eerst een volledige uitleg van het aanwezige personeel. Over hoeveel soorten vlinders er rondvlogen, hoe de voortplanting bij de vlinders in zijn werk gaat, waar we allemaal op moesten letten als we in de kas waren en waar we rupsjes, cocons en dergelijke konden vinden.

Hierna zijn we gezellig de tuin in gegaan. Je hoorde al snel de 'oooohs' en 'aaaahs' als er weer iemand een rups had gevonden die zich tegoed deed aan een bananenblad. Ook hoorde je herhaaldelijk de telefoons klikken als er weer een foto gemaakt werd. Na alle vlinders, vogels, tropische vissen, eenden en de kaaimannen gezien te hebben was het tijd voor koffie met appelgebak al dan niet met slagroom. We hadden ook nog tijd om in het winkeltje een souvenir te kopen. Na een mooie middag stonden de busjes van welzijn Scheveningen weer klaar om een ieder weer tevreden en veilig thuis te brengen.

Tekst: Jan Kuiper Foto's: diverse vrijwilligers

Anke de Hoop (secretaris a.i.)

06 18120865
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk