Lunch met bingo in het Leonardo Hotel

2-damesjpg

Met heel veel plezier hebben de gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Scheveningen gebnoten van een heerlijke lunch en leuke bingo in het Leonardo hotel in Scheveningen.

Begin april hoorden wij dat de gasten van de Zonnebloem Scheveningen maar ook de vrijwilligers in het Leonardo hotel, het vroegere Promenadehotel, een heerlijke lunch aangeboden krijgen. Het zou iets bijzonders worden, logisch je bezoekt niet elke dag een 4 sterren restaurant.

Als wij om 12.00 uur op de fiets aankomen bij het hotel zijn alle gasten al aanwezig en Jan de fotograaf zorgt er voor dat alle mooie momenten op de foto vastgelegd worden. Als alle gasten en vrijwilligers aanwezig zijn, worden we verwelkomd door een leuke jonge vrouw, de management assistent, en zij vertelt ons dat wij tijdens de lunch verrast worden met mooie oude muziek uit ons aller jeugd, in combinatie met een bingo. Enig en verplicht om op te letten.

De gerechten zijn een mix van Italiaanse en Hollandse ingrediënten. Onze 1e  gang bestaat uit een heerlijk stukje pizza, geserveerd met een romig kopje tomatensoep. Heel lekker als start. Intussen goed luisteren naar de bingo en proberen om de balkjes vol te krijgen. Dat lukt Michel van Katwijk, chapeau.

Ondertussen wordt de 2e gang geserveerd, een broodje pastrami met een kleine salade met hollandse garnalen. Wij genieten aan onze tafel, ook van de vrolijke muziek. Dan wordt de 3e  gang geserveerd, een warme schotel met asperges, een verfijnd stukje kip met een lekker hollands aardappeltje. Ook mijn tafelgenoten genieten van dit gerecht en dit buitenkansje. Ondertussen gaat de bingo door en een ieder probeert zijn balkjes vol te krijgen.

Opeens ‘bingo’ en een van de chauffeurs heeft bingo, hij is heel gelukkig en krijgt van het hotel een bon voor een lunch, wat een bofferd. Dan volgt nog een 4e gerecht, de afsluiter, het nagerecht, een heerlijke panna cotta met aardbeienmousse.

Na afloop van dit enorme spektakel worden de management assistent, de chefkok en de andere medewerkers in het zonnetje gezet en geweldig bedankt met cadeautjes, want dit is zo bijzonder.

Het Leonardohotel wil een sociaal imago uitstralen en daarom zijn zij met dit experiment begonnen, gasten verwennen van de Zonnebloem, te starten in Scheveningen.

Wij hebben als gasten en vrijwilligers enorm genoten van dit sympathieke gebaar en kijken terug op een heerlijke middag.

Auteur: José van Kester, vrijwilligster / Foto’s: Jan Kuiper

Anke de Hoop (secretaris a.i.)

06 18120865
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk