Varend Corso

img-20230625-wa0008jpg

Op weer een heel hete zomerse dag hebben we het Varend Corso in Naaldwijk bezocht

Zaterdag 24 juni 2023, een snoeihete dag, gingen we met gasten van de Zonnebloem, afdeling Scheveningen naar het varend corso in Naaldwijk. Net als vorig jaar mochten we weer aan het water zitten bij Olsthorn Ranch aan de Galgeweg in Naaldwijk. Ik was met een aantal gasten met het busje van chauffeur Gerard. In totaal waren we met drie busjes.

Omdat ik vorig jaar niet mee kon door Corona, opgelopen op Vlaggetjesdag met lotenverkoop voor de Zonnebloem, keek ik mijn ogen uit! Wat een prachtige locatie. Een wei met koeien met van die enorme horens, die op de prairie niet zouden misstaan …

Ideetje om een keertje rodeo te rijden met onze gasten?!?

Jan kwam ons op de parkeerplaats tegemoet en het leek wel of hij in het water was gevallen want hij was doornat van het zweet na het opzetten van de partytenten en het klaarzetten van de stoelen. Toen iedereen was uitgeladen en naar de waterkant was begeleid, bleek dat een aantal plekken in de schaduw onder de zo bloedig opgezette tent al was ingenomen door Zonnebloem mensen van de Haagse Hout. Toen we eindelijk allemaal zaten en er nog een extra afdak tussen de tenten was gespannen in de vorm van een paardendeken (hoe toepasselijk op een ranch) liep de catering ook een beetje door elkaar, zodat Jan uiteindelijk veel broodjes overhield. Beetje zonde van het geld en de moeite.

Maar wat hebben we genoten van de prachtig versierde boten van het varend corso! Leuke thema’s waren er bij zoals een Barbieboot en Pippi Langkous en natuurlijk ook een boot van de brandweer en de hulpdiensten. Kortom allemaal prachtig!

Van de eigenaren van de ranch, de fam. Oudshoorn, kregen we na afloop nog een heerlijk bakje friet. Na al deze feestelijke gebeurtenissen gingen we weer in de busjes op huis aan en hebben onze super chauffeurs, die waren gebleven, ons weer veilig thuis gebracht.

Auteur: Rina Smulders / Foto’s: Jan Kuiper

Anke de Hoop (secretaris a.i.)

06 18120865
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk