Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Bloembollen-puzzeltocht

Zonnebloem afdeling

De boodschappenbegeleidingsdienst bestaat dit jaar 125 jaar en bood daarom gasten van de Zonnebloem een bloembollen-puzzeltocht aan. Op 20 april was het zover.

Met taxibusjes en de bordeauxrode busjes van de  BBD werden de gasten opgehaald en naar het beginpunt van de tocht in Wassenaar gebracht.
Daar kreeg iedere groep een aantal enveloppen en via puzzelvragen moesten we uitdokteren naar welk dorp we moesten. De eerste aanwijzing was ‘een poes in de naam’, dus de eerste plaats was Katwijk. Bij een punt waar een Rabobank stond mocht de tweede envelop worden geopend.
Ergens zijn we daar toch fout gereden, want we kwamen na drie rotondes niet uit bij een Rabobank. De tweede envelop werd toch maar opengemaakt. Deze aanwijzing ging over een windrichting in de buurt. Dat moest dus Noordwijk zijn.
We kwamen door enkele aanwijzingen waar een straatnaam werd genoemd weer op het goede spoor.  De eerste bloembollenvelden kwamen in zicht. Uitgestrekt geel, roze, wit en blauw
De derde aanwijzing was: ‘iets dat gesprokkeld werd en weer die windrichting: Noordwijkerhout. 
Ook dat ging goed. Eigenlijk moesten we in ieder dorp een groepsfoto maken. Het zou een hele klus zijn om steeds iedereen in – en uit de bus te krijgen, dus dat hebben we dan maar niet gedaan. Wel zijn er op iedere plek enkele foto’s gemaakt. Onderweg werden de bollenvelden vanuit de rijdende taxibus gefotografeerd.  Het volgende dorp was de Zilk. Weer was er bij een kerk een stopplaats en keken we vandaar uit op een rood bollenveld.
Het laatste dorp, met de aanwijzing: gevleugelde dieren die geluid maken moest wel Vogelenzang zijn. In dat dorp was al zeer duidelijk dat er binnenkort Bloemencorso is. Op diverse plaatsen waren bloemenmozaïeken te zien. De verdere aanwijzingen omtrent een tuincentrum en heel veel bomen  konden we niet goed thuisbrengen  Gelukkig wist de chauffeur waar we moesten zijn voor de koffie met gebak en daar reden we dus in één keer naartoe.  Het bleek de  pannenkoekenboerderij ‘Langs berg en dal’ aan de Langevelderlaan in  Noordwijk te zijn. We hadden inmiddels echt wel trek in iets lekkers en konden kiezen uit verschillende soorten koffie en ook uit verschillende soorten heerlijk gebak. 
Om kwart voor drie gingen we er weer weg, maar eerst nog even langs een bollenboer waar we voor een vriendenprijsje bloemen en bollen konden kopen. 
Vanaf dat punt zijn we met een kleine ommetjes langs nog wat bollenvelden terug naar Den Haag gereden en werd iedereen weer netjes thuis afgeleverd.
Het was een heerlijk uitje en dankzij het mooie weer hebben we volop kunnen genieten van de kleuren van de bloembollenvelden.

 

Zonnebloem Den Haag Segbroek

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Contact

076-5646464
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk