20220507080033jpg

 

 Algemeen

De Zonnebloem Afdeling Deurne is een van de ruim 1300 plaatselijke afdelingen, die werkt voor de gehele gemeente dus zowel Deurne, Helenaveen, Liessel, Neerkant als Vlierden.

Onze afdeling is opgericht op 26 november 1979 en bestaat dus bijna 45 jaar.

De Zonnebloemafdeling Deurne zet zich in voor mensen, die lichamelijke beperkingen hebben door ziekte of handicap en hierdoor dreigen in een sociaal isolement te raken. Ongeacht geslacht, huidskleur, leeftijd (vanaf 18 jaar) of geloofsovertuiging.

Onze afdeling bestaat uit ca. 80 vrijwilligers en ongeveer 180 gasten. De meeste vrijwilligers zorgen voor het regelmatige bezoekwerk van de gasten van onze afdeling.

De Zonnebloem tracht door het aanbieden van vriendschappelijk huisbezoek, activiteiten en vakanties vereenzaming tegen te gaan.

Wij maken ook gebruik van gespecialiseerde vrijwilligers, bijvoorbeeld bij activiteiten. Bij een activiteit zijn altijd een of meerdere verpleegkundigen / verzorgenden aanwezig die u kunnen helpen indien nodig.

Mensen met een geestelijke handicap en dementerenden vallen niet onder de doelgroep van de Zonnebloem. Er zijn wel andere organisaties die diensten aanbieden speciaal afgestemd op de hierboven genoemde groepen.

Het is ook niet de bedoeling dat onze vrijwilligers werkzaamheden verrichten bij onze gasten. Ook hiervoor zijn er andere organisaties in onze gemeente.

 

Bestuur

 

 

 

 

 

 

 

 

Annemarie van Ooij

06-10521697
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?