Dagtocht naar het Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur

Zonnebloem afdeling

Rond 09:30 uur zijn we met 35 gasten en 22 vrijwilligers in een grote bus en een rolstoelbus vertrokken naar Terschuur bij Barneveld. Daar bezochten we het Oude Ambachten en Speelgoed Museum. We werden ontvangen door de directeur Kees Bakker. Na de koffie met gebak hebben we een deel van de tentoongestelde oude ambachten bekeken. Daarna kregen we een goed verzorgde lunch met o.a. soep, brood en kroketten. Na de lunch hebben we de rest bekeken. Ook hebben we op de bovenverdieping de verzameling oud speelgoed bewonderd. Een accordeonist speelde op diverse plaatsen in het museum deuntjes uit de oude tijd, waarbij soms flink werd meegezongen. Aan het eind van ons bezoek kregen we nog een consumptie. Bij het vertrek werden we uitgezwaaid door de directeur van het museum. Met de lente in aantocht en met het zonnige weer (ca. 15°) zijn we via een touristische route teruggereden naar Didam. De gasten hebben erg genoten. Klik hier voor de foto's.

Mw. Menting heeft een verslag gemaakt over het uitstapje van de Zonnebloem

We zijn vertrokken met de bus om 09:30 uur.
Een mooie route over de Veluwe, naar de Harskamp.
Alles werd mooi verteld door de buschauffeur.
De tocht was mooi, 10:30 uur zaten we aan de koffie met lekker gebak.
We werden hartelijk ontvangen door de eigenaar Kees Bakker van het museum in Terschuur.
We kwamen ogen te kort om alles te zien.
Om 12:30 uur kregen we een heerlijke lunch, soep, kroket en heerlijk brood.
Met gevulde magen op naar de andere afdelingen.
Een prachtige dag was het.
Afgesloten met een borreltje en de dag was vol.
Iedereen heeft zich kostelijk vermaakt
Vrijwilligers: Bedankt voor de mooie dag!!!

Mw. van Dam heeft ook een verslag geschreven van het uitstapje van de Zonnebloem naar Terschuur

Op woensdag 9 april 2014 zijn we naar het Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur geweest.
We vertrokken om half 10 bij de Mariakerk in Didam met een grote en met een kleine bus met totaal 57 mensen. De zon kwam al op.
Toen we in de bus zaten, kwam de chauffeur ons even uitleggen wat we onderweg allemaal te zien kregen.
Hij kon aardig vertellen. Er werd geregeld gelachen.
Dus allemaal de gordels om en toen ging het richting Terschuur.
We kwamen om 10:15 uur aan en om half 11 zaten we allemaal aan de koffie of thee met een lekker gebak. Dat mochten we zelf opzoeken.
Toen we alles op hadden, gingen we dus het museum bezichtigen. In totaal zijn er 160 verschillende ambachten te zien: schoenmaker, dokter, enz. te veel om op te noemen. Om half 1 zaten we aan de lunch. Lekker kop soep met broodjes en verschillende soorten vleeswaren en jam en krentenbrood. Je kon weer van alle soorten drinken krijgen: koffie, thee, melk of karnemelk. Het smaakte lekker. Toen we alles op hadden, gingen we weer verder het museum bezichtigen. Boven was ook een echt speelgoedmuseum. Je kon blijven kijken, want je kent er nog veel van terug, waar je zelf mee hebt gespeeld toen je kind was.
Om half 3 kregen we weer wat te drinken wat je zelf wilde hebben. Om half 4 zaten we weer in de bus. We waren allemaal tevreden. We hadden ook erg veel gezien. Je kon daar ook wat kopen in een leuk winkeltje. Er hadden ook mensen een cadeau gekocht.
Toen weer terug naar Didam. De aardige chauffeur vertelde waar we allemaal langs kwamen en hij vroeg ook of wij het allemaal leuk hadden gehad. En dat was zo. We kwamen om half 5 weer bij de Mariakerk. 
Het was een geslaagde dag. Ik heb veel waardering voor alle vrijwilligers, die de mensen, die in een rolstoel zaten of een arm wilden hebben, of naar de wc wilden, hebben geholpen. Ze stonden meteen voor je klaar. Ik dank al deze vrijwilligers en ik denk dat ik ook mag spreken namens de andere gasten, die allemaal in de grote bus en in de kleine bus zaten.
Daarom kunnen we een dagje uit gaan zonder dat we zelf iets hoefden te doen. En ik hoop dat we ook volgend jaar weer een leuk dagje uit kunnen gaan.
Dankzij al deze vrijwilligers. Heel hartelijk dank.

 

Harry Peters

0316-225474
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk