Nieuwe spoorbrug in Didam

Zonnebloem afdeling

Zonnebloem-vrijwilliger Wim den Ouden is met zijn gast Henk te Boekhorst naar de plaats geweest waar een nieuw spoorviaduct in aanbouw is en wel op een bijzondere manier, schrijft Wim.
Het viaduct is in de nabijheid van de overgang gebouwd en vandaar in zijn geheel naar zijn definitieve plaats getransporteerd. Vanwege deze indrukwekkende bouw en de verplaatsing ben ik met de heer te Boekhorst een kijkje gaan nemen. Ook hebben wij daarna de nieuwbouw in de omgeving bewonderd. Dat dit uitje geslaagd is, hoef ik niet uit te leggen. Ik ga zeker vaker op deze wijze mijn gast 'verwennen'.

Henk te Boekhorst schrijft over dit uitje het volgende:
Allereerst wil ik de heer den Ouden, vrijwilliger van de Zonnebloem, bedanken omdat hij mij heeft meegenomen naar de plaats waar de nieuwe spoorbrug in Didam komt. Het was een indrukwekkend gebeuren.
Vooral het zien van de machines waar ik vroeger bij het spoor ook nog mee gewerkt heb. Deze machines werden gebruikt om de spoorrails te 'stoppen' (deze machine brengt grind onder de bielzen en zorgt er voor dat de rails horizontaal komen te liggen).
Het riep oude herinneringen op. Het was een bijzondere middag, ik heb enorm genoten! Na afloop hebben we samen nog een kopje koffie gedronken. Nogmaals mijn hartelijke dank.

Harry Peters

0316-225474
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk