Huisbezoek door vrijwilligers van de Zonnebloem

Huisbezoek

Samen de dingen doen waar jij energie van krijgt

We hebben allemaal behoefte aan sociaal contact. Als je lichamelijk beperkt bent, is het vaak lastig om dat zelf op te zoeken. Je hebt minder contact met andere mensen dan je misschien zou willen. En je voelt je bezwaard om anderen op te zadelen met jouw handicap. Vrijwilligers van de Zonnebloem komen graag bij jou op bezoek. En hebben aandacht voor jou. Een leuk gesprek, of even samen de deur uit. Zo maakt de Zonnebloem nieuwe vriendschappen mogelijk.

De Zonnebloem bij jou in de buurt

De Zonnebloem is er voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Met ruim duizend afdelingen door heel het land is de Zonnebloem altijd dichtbij. Onze missie is jouw sociale activiteiten te verrijken. Er zijn verschillende opties mogelijk, precies passend bij jouw voorkeuren:

  • Bezoek aan huis
  • Samen eropuit
  • Groepsactiviteiten
  • Met de afdeling op vakantie

Huisbezoek

Met een lichamelijke beperking ben je misschien vaker alleen dan je zou willen. Simpelweg samen een kop koffie of thee drinken of samen even de deur uitgaan kan al zo gezellig zijn. Zou jij het leuk vinden als een vrijwilliger van de Zonnebloem bij jou langs komt? Of ken je iemand die er veel aan zou kunnen hebben? Neem dan contact op met de Zonnebloemafdeling bij jou in de buurt. In bijna elke wijk of plaats is de Zonnebloem actief. Zij zoeken dan samen met jou naar een geschikte vrijwilliger.

Samen eropuit

Lekker op pad gaan is niet altijd vanzelfsprekend als je een lichamelijke beperking hebt. De drempel is soms gewoonweg te hoog. Wij nemen je graag mee. Onze activiteiten, het vervoer en de begeleiding is aangepast op jouw situatie. Of het nu gaat om een boswandeling, een drankje in de stad, een bezoek aan een museum of lekker rondneuzen in het tuincentrum. Met z’n tweetjes of samen met andere deelnemers en vrijwilligers. Ook is het mogelijk om met een afdeling op vakantie te gaan.

Tekening van mensen, rolstoel

Zoek een afdeling in de buurt

Met ruim 1000 afdelingen door heel het land is de Zonnebloem altijd dichtbij. Vind hier een afdeling bij jou in de buurt.

Vraag en antwoord Deelnemer worden bij de Zonnebloem

De Zonnebloem is er voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Heb je vragen over wat de Zonnebloem voor jou kan betekenen? Bekijk dan onze pagina met veelgestelde vragen.