Museum toegankelijkheid zonnebloem

Maak Nederland toegankelijk

Zorgeloos een dagje uit

Wij zetten ons in voor een beter toegankelijk Nederland

Als je lichamelijk beperkt bent, gaat de voorpret van een dagje uit al snel gepaard met vragen en zorgen. Kan ik naar binnen? Is er een aangepast toilet? Wij vinden dat niemand zich dit hoeft af te vragen. Daarom zetten we ons in voor een toegankelijke maatschappij.

Endri, bekend als Lilhandi op Tiktok
Omgaan met mensen met een lichamelijke beperking lastig? Doe maar zo!

Ruim 1 op de 3 Nederlanders vindt het omgaan met mensen met een lichamelijke beperking ingewikkeld. Soms zijn we vol goede bedoelingen, maar slaan we toch de plank mis. Ervaringsdeskundigen Glenn, Endri en Saskia helpen je op weg.

Onderzoek rolstoeltoegankelijkheid museum door Zonnebloem
Workshop toegankelijkheid

Wil je werken aan een inclusieve en toegankelijke organisatie? Volg dan de Belevingsworkshop van de Zonnebloem. We bieden trainingen op maat waarbij je als bedrijf of organisatie inzicht krijgt in de toegankelijkheid van jouw locatie.

Lees meer
Centimeter drempel test zonnebloem rolstoel
Tips voor toegankelijkheid

Het verbeteren van toegankelijkheid en gastvrijheid, in bijvoorbeeld winkels en horeca, hoeft niet duur of moeilijk te zijn. Met onze tips kun jij hieraan bijdragen. Van informatie op je website tot een prettige bejegening. 

Lees meer
Deze content bekijken?Accepteer dan de marketingcookies om verder te gaan.Accepteren
De Zonnebloemfiets

Samen op pad met de elektrische Zonnebloemfiets. De Zonnebloemfietsen staan door heel het land en bieden mensen met een mobiliteitsbeperking de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke fietstocht.

Meer informatie
Toyota Proace Zonnebloemauto
De Zonnebloemauto

Een aangepaste rolstoelauto, te huur op meer dan 50 locaties in Nederland. Met de Zonnebloemauto ga je overal naartoe, wanneer het jou uitkomt. Flexibel eropuit met rolstoel of scootmobiel, eventueel met vrijwillige chaffeur.

Meer informatie
Hugenpothhuis aangepaste vakantiewoning voor rolstoel
Toegankelijke vakanties

Zit je in een rolstoel en wil je zelfstandig op vakantie met je partner, vrienden of familie? Hier vind je een overzicht van aangepaste vakantieaccommodaties en informatie over vervoer, hulpmiddelen en zorg op locatie. 

Naar overzicht
De Zonnebloem introduceert nieuw verkeersbord

Uit recent onderzoek van de Zonnebloem blijkt dat er nog steeds veel problemen zijn op het gebied van toegankelijkheid in Nederland; zeker ontoegankelijke straten en gebouwen vormen een uitdaging.

Lees meer
Max in rolstoel bij de invalidenplek in het openbaar vervoer
Blogs van de expert 'Hallo, mag ik meedoen?'

Max gebruikt ruim tien jaar een rolstoel en elke keer weer ervaart ze dat de wereld niet goed genoeg is ingericht voor mensen met een handicap. In haar blogs vertelt ze wat ze meemaakt en hoe ze hiermee omgaat. Soms zwaar, maar altijd met een knipoog.