Hulpmiddelen

Heb je tijdens je vakantie hulpmiddelen nodig zoals bijvoorbeeld een tillift of een douche- en toiletstoel? Hier vind je alle informatie over hoe je dit gemakkelijk regelt, mocht het niet op de accommodatie aanwezig zijn.

Op je vakantieadres

Als je op vakantie gaat kan het voor jou noodzakelijk zijn gebruik te maken van bepaalde hulpmiddelen. De door ons geselecteerde accommodaties beschikken vaak over een groot aantal hulpmiddelen, zoals tilliften, douche- en toiletstoelen, rolstoelen, papegaaien, etc. Zoeken naar de voor jou noodzakelijke hulpmiddelen gaat gemakkelijk door het instellen van de filters. Zo vind je de accommodatie die precies aan jouw wensen voldoet. Bij sommige accommodaties zijn de hulpmiddelen gratis en soms betaal je een vergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen

Mochten er op je vakantieadres hulpmiddelen ontbreken, dan zijn er verschillende hulpmiddelenleveranciers die alles wat je nodig hebt kunnen afleveren op je vakantieadres. Vegro heeft een uitleenservice en ook bezorgmogelijkheden op locatie. Kijk op vegro.nl of vraag hier je hulpmiddelen aan. Je kunt ook terecht bij Medipoint (medipoint.nl). Ook zij hebben uitleenpunten en kunnen hulpmiddelen leveren op je vakantiebestemming. Het is altijd raadzaam bij je zorgverzekering na te gaan of de door jouw aangevraagde hulpmiddelen onder je verzekering vallen en dus vergoed worden.

Tip: hulpmiddelen op je vakantieadres dienen jaarlijks gekeurd te worden door een erkende keurmeester zodat jij er onbezorgd gebruik van kunt maken.

Tip: Veel aangepaste accommodaties hebben zelf goede contacten met hulpmiddelenleveranciers en nemen het regelwerk voor je uit handen. Vraag dus vooral naar de mogelijkheden.