Zonnebloem afdelingswebsite

Welkom op de website van de afdeling Doesburg en omstreken

De Zonnebloem

Er kan zoveel meer dan je denkt.

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denken we altijd in oplossingen. En dat geldt ook voor onze vrijwilligers. Samen laten we elke dag zien dat er véél meer kan dan je denkt!

Doelgroep

Wij zetten ons in voor mensen met een fysieke beperking die door langdurige ziekte, handicap of ouderdom in een sociaal isolement dreigen te komen.

De Zonnebloem verrijkt het leven van haar gasten en haar vrijwilligers door sociale en recreatieve activiteiten. Samen bouwen we aan een zorgzame samenleving, want zonder elkaar is iedereen alleen!

Gasten

Begin 2023 stonden er bij onze afdeling 124 gasten ingeschreven. Als u denkt in aanmerking te komen als gast van de Zonnebloem kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling. Het secretariaat zorgt er voor dat het Hoofd bezoekwerk van de afdeling een afspraak met u maakt voor een kennismakingsgesprek. Bij het kennismakingsgesprek wordt getoetst of u als gast van de Zonnebloem kunt worden ingeschreven. Verder wordt er met u gesproken over het ontvangen van huisbezoek en de deelname aan activiteiten en vakanties.
Nadat u bent ingeschreven als gast wordt een afspraak gemaakt om kennis te maken met de vrijwilliger die u komt bezoeken en/of zal vragen om deel te nemen aan activiteiten.
Als het klikt met de vrijwilliger, dan kunt u afspraken maken over de regelmaat van het bezoek. Hierbij wordt gekeken naar uw wensen en de beschikbare tijd van de vrijwilliger.

Huisbezoek
De vrijwilligers van onze afdeling bezoeken onze gasten.
Gewoon voor een praatje of een kopje koffie/thee. Gezelschap en een goed gesprek staan bij deze ontmoetingen centraal. Het is in overleg met de vrijwilliger ook mogelijk om iets te ondernemen: bv. een wandeling. Uitstapjes, die voor veel mensen gewoon zijn, zijn voor onze gasten heel bijzonder.

Activiteiten
Een aantal malen per jaar organiseert de activiteitencommissie, met behulp van vrijwilligers, een activiteit: o.a. een bingo, een picknick, een gezellige middag met een optreden, de jaarlijkse ziekendag, de kerst-in etc.
U wordt door de vrijwilliger uitgenodigd voor een activiteit.

Kleinschalige activiteiten
Nieuw zijn de kleinschalige activiteiten zoals een rolstoelwandeltocht en een spelletjesmiddag. Deze kleinschalige activiteiten zijn nog volop in ontwikkeling en vormen een nieuwe uitdaging voor onze vrijwilligers.

Vakanties
Het is als gast van de Zonnebloem mogelijk deel te nemen aan vakantiereizen, die worden georganiseerd door de Zonnebloem. Via de vrijwilliger kun u informatie krijgen over deze speciale vakantiereizen. Voor mensen die niet in aanmerking komen voor Zonnebloemreizen, is Het Rode Kruis een goed alternatief.

Vrijwilligers
Begin 2023 stonden er bij onze afdeling 39 vrijwilligers ingeschreven. Als u denkt in aanmerking te komen als vrijwilliger van de Zonnebloem kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling. Het secretariaat zorgt er voor dat het Hoofd bezoekwerk van de afdeling een afspraak met u maakt voor een kennismakingsgesprek. Bij het kennismakingsgesprek wordt besproken wat het vrijwilligerswerk inhoud en wat er bij u past. Hierbij valt te denken aan het afleggen van huisbezoeken bij één of meerdere gasten, assisteren bij activiteiten, begeleiden bij dagtochten en vakanties etc.
Nadat u bent ingeschreven als vrijwilliger krijgt u, vanuit het Nationaal bureau, een eigen account voor de afdelingswebsite. Deze website is alleen voor de vrijwilligers en in te zien met uw persoonlijke e-mailadres en wachtwoord. Op deze website staan ook de agenda en notulen van het vrijwilligersoverleg en de gegevens van de vrijwilligers van onze afdeling.

Wie zijn wij

Het bestuur van de afdeling Doesburg en omstreken bestaat uit:

Voorzitter

Yolanda Goppel

0625133080

y.goppel@upcmail.nl

Secretaris

 vacature

 

 

Penningmeester

John Middelkamp

0313476641

john.middelkamp@ gmail.com

Hoofd bezoekwerk

Gerdien Künne

0648410020

ppien1968@hotmail.com

Bezoekwerk

Ine Naaldenberg- Nijhof

0313474192

cgnijhof@live.nl

Activiteiten

vacature    

 

Wat doen wij

Zie voor de komende activiteiten zie het tablad bovenaan deze pagina.

Donatie

U kunt het plaatselijke Zonnebloemwerk ook financieel ondersteunen door een bedrag te storten op rekeningnummer NL62RABO0315020407 ten name van Zonnebloem afdeling Doesburg en omstreken.        

 

Yolanda Goppel

+31625133080
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken