Dank je wel ‘Motortocht voor het Goede Doel!’

20220321161023ajpg

Een verslag van de vakantieweek van de medioren van de regio Dongen-Gilze-Rijen in o.a. "Weekblad Dongen" d.d. 7 april 2022

De medioren van de Zonnebloemregio Dongen-Gilze-Rijen zijn op vakantie geweest. Dat kon dankzij deze prachtige club mensen die voor ons geld hebben ingezameld, zodat onze gasten van een onvergetelijke vakantie konden genieten. Het mag duidelijk zijn dat wij heel blij waren met hun bijdrage.

Maandagmorgen

De zon staat hoog aan de hemel, en daar komen de eerste gasten al aan bij manege De Vijf Eiken. Helemaal in spanning voor wat hen te wachten staat. Nergens voor nodig, maar toch... je gaat na deze coronaperiode zomaar weer van huis en veel mensen ontmoeten. Alles is leuk, maar de indrukken zijn op dat moment overweldigend. Maandagmiddag komen we aan en we beginnen met een lunch waarna de koffers worden uitgepakt. ‘s Avonds is er een heerlijk diner in ons Allegoeds Groepshotel Het Bosgoed in Lunteren, een prachtige accommodatie met alles, ja werkelijk alles, erop en eraan.

Dinsdagmorgen

Rustig opstarten. Dinsdagmiddag, we nemen u mee naar Ter Schuur, naar het Oude Ambachten en Speelgoed Museum. Wat een prachtig en boordevol museum. Na een uurtje rondkijken is er een pauze met een lekkere kop koffie en een heerlijk stuk gebak erbij. Daarna bekijken we de rest van het museum. ‘s Avonds BINGO! Dat mag niet ontbreken in zo’n week. De vakantiestaf en -vrijwilligers hadden gezorgd voor leuke prijsjes. Het spande erom. De familie Hessels had veel koekjes en Antoon ging naar huis met kaarsen, hij had er de hele avond op gewacht.

Woensdag

We gaan naar het Kröller-Müller Museum, met een kleine tocht door Park De Hoge Veluwe. Wat een schitterend museum, met de werken van Picasso, Van Gogh, Fernand Léger, Claude Monet en vele anderen. Na een geweldige lunch gaan we de beelden in de tuin bekijken. Bernadette, het was geweldig, hè? Op de terugweg hoopte onze buschauffeur wilde zwijnen te spotten, maar helaas, het was nog te vroeg in de middag. Na het voortreffelijke diner was er ‘s avonds een gezellig samenzijn met een potje kaarten, heerlijk sjoelen, of gewoon genieten bij de open haard.

Donderdag

We mogen getuige zijn van een roofvogelshow, met een oehoe, kuifkarakara, torenvalk, Amerikaanse zeearend enz. Na de lunch gaan er velen heerlijk shoppen in Lunteren, een mooi stadje met leuke winkeltjes. De dames gingen, de een na de ander, een shirtje, bloesje, sjaaltje kopen. De dame van de winkel: ‘Willen jullie misschien koffie?’ Nou, dat willen ze wel. Er werd zelfs een chocolaatje geserveerd, is dat niet geweldig mooi! Tijdens het diner werden de vrijwilligers en gasten blij verrast met een danklied, gezongen door Els met mooie tulpen voor iedereen. Dank je wel, Els. Donderdagavond is een optreden van Harald Veenstra; hij zingt allerlei liedjes van Elvis, John Reeves, Anneke Grönloh en ook de mooie songfestivalliederen kwamen door. Te veel om op te noemen. Ook werd het ‘Zonnebloemlied van Lunteren’ ten gehore gebracht.

Had ik u al verteld over het weer? De zon, 19 graden en dát alle dagen, hoe mooi wil je het hebben. Nou, we kunnen u verzekeren, deze week kon niet meer stuk. Dus hartelijk dank vakantiestaf, gasten, vrijwilligers, Zonnebloemregio, Motortoertocht voor het Goede Doel en alle anderen die ons gesteund hebben, zonder jullie was deze week nooit zo prachtig geworden. Wat zijn we allemaal, zowel gasten als vrijwilligers, verwend deze week. Het was fantastisch.

Lieve groetm van een vrijwilliger

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?