Ouwehands Dierenpark Rhenen

ouwehands-dierenparkjpg

U wordt ontvangen met koffie en gebak voor een bezoek aan een prachtig park met veel bijzondere dieren. U kunt ook de reuzenpanda’s bewonderen Xing Ya en Wu Wen zien

Woensdag 13 april 2022 was de dag voor het uitstapje naar het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Er hadden zich 39 gasten aangemeld en 33 vrijwilligers en het vertrek begon om 8.30 uur bij Casade.
We werden blij verrast met een splinternieuwe bus met nog maar 300 km. op de teller en onze chauffeur was voor velen de bekende Ad Stoop die ons zeer prettig vervoerd heeft.
Bij aankomst stonden de rolstoelen klaar en konden we ons begeven naar het jungle restaurant voor thee/koffie en gebak.
Iedereen kon daarna zelf bepalen waar naartoe werd gegaan, maar het hele gezelschap is als eerste naar de show van de zeeleeuwen geweest. Een mooie show waarin het verschil werd verteld tussen zeeleeuwen en zeehonden. Voor diegene die het niet onthouden hebben: de zeeleeuwen hebben grotere voorvinnen waarmee ze kunnen lopen en er wordt op hen gejaagd door haaien. De zeehonden hebben kleine vinnen en kunnen alleen schuiven op hun buik en op hen wordt gejaagd door ijsberen.
Onderweg werd af en toe stilgestaan om even te genieten van de heerlijke broodjes die we vanuit de bus mee hadden gekregen.
Iedereen is ook wel even bij de panda’s in hun riante verblijf gaan kijken en daarna ging ieder zijn eigen weg. Onderweg stonden kraampjes waarin iemand uitleg gaf over bijvoorbeeld de beren in het berenbos. Er lagen skeletten van hoofden van verschillende beren en er werd verteld dat er in het berenbos o.a. 10 circusberen leven die er hun oude dag slijten.
Ook het kraampje van de pinguïns was de moeite van het bezoeken waard.
Een mooie dag in een prachtige dierentuin waarin alle dieren grote verblijven hebben en goed verzorgt worden. Deze dag was voor sommige ook wel wat vermoeiend, want het was ook een lange dag en werd afgesloten met een ietsje eerdere teruggang naar de bus, omdat er heel slecht weer op komst was.
Dat laatste was helaas voor en groepje mensen ietsje minder leuk, omdat die de witte leeuwen nog wilden bezoeken, maar dat is een goede reden om er nog eens een keer terug naar toe te gaan.
Ik hoop dat iedereen net zo genoten heeft als ik en kijk al weer uit naar het volgende uitje.

José van den Noort vrijwilligster.

Klik hier voor de foto's

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?