Bedevaart naar Meersel-Dreef

meerseldreefjpg

Op 20 mei 2022 is er vanuit Dongen niemand te voet naar Meersel-Dreef gegaan. Niemand wist waarschijnlijk dat een voettocht meer genade en devotie zou opleveren dan een rit met de bus.

Ongeveer 70 mensen (gasten en vrijwilligers) werden met de Rol-er-eens-uit bus en een gewone touringcar richting België vervoerd. Van een verheven sfeer in de bus was niets te merken. Het was vanaf het begin al gezellig.

Het was niet zo dat we in Meersel-Dreef meteen al moesten uitrusten, want de dertig kilometer er naartoe werden binnen een half uur afgelegd. Maar voordat we de kerk in gingen was er nog volop tijd voor een kop koffie met wat lekkers. Dat bleek een goede voorbereiding voor de gebedsdienst waarin pastor Rob van Uden voorging. Een heel stemmige dienst. Tijdens die dienst maakte de pastor ons attent op een schitterende kruisweg in de kerk. Veertien staties uiteraard. Daarop was natuurlijk het lijdensverhaal afgebeeld, maar op een heel originele manier. Het lijden en sterven van Jezus was afgebeeld, maar de

“toeschouwers” die op de staties stonden, waren geen tijdgenoten van Jezus, maar mensen uit de twintigste eeuw (toen de kruisweg geschilderd werd). Heel apart en indrukwekkend. Veel mensen bleven na de dienst nog even in de kerk om die kruisweg eens van dichtbij te bekijken.

Na de kerkdienst was er volop tijd om in het prachtige park tegenover de kerk te gaan wandelen, waarbij de meesten ook de Lourdesgrot even bezochten. Daarna was er een heerlijke lunch. We waren in Meersel- Dreef natuurlijk “te bedevaart”, maar de dag had verder alle kenmerken van een dagje uit. Gelukkig bleef het slechte weer dat voorspeld was ons grotendeels bespaard tot het einde van de dag. Alleen de fietstocht van de Volckaert naar huis leverde veel deelnemers nog een nat pak op.

Ik weet niet of de bedevaart voor de deelnemers veel devotie en genade opgeleverd heeft, maar gezellig was het in elk geval wel. Daarom wil ik op het eind van dit verslag een pluim geven aan de organisatoren. Perfect.

Eén van de bedevaartgangers: Han Verschure.

Klik hier voor de foto's

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?