Beekse Bergen Safaripark

20230824121441jpg

Leve de zonnebloem, de mannen en vrouwen met de zonnebloem badge, de Rolerisuit bus, waardoor wij, minder mobiele mensen, weer eens een heerlijke dag hadden.

We bleven deze keer eens dicht bij huis, naar de Beekse Bergen.
Ik was er, hoe raar ook, nog nooit geweest, des te groter was de verrassing. 

Wat een enorm uitgebreid gebied met een scala aan mogelijkheden, enorme bos- en waterpartijen, wat een natuurgebied, alleen al daarom al een bezoek waard.

Maar na de koffie met heerlijk gebak, gingen we het park in en kwamen meteen in een jungle sfeer, smalle, met bamboe omzoomde paadjes en volop bloeiende planten, dan weer grote vlaktes, waar allerlei vogels en dieren te spotten waren. Meteen lieten de apen in hun hoge bomen hun kunsten zien. Vooral de onderkomens en entourage van de dieren trok veel bekijks. En wat voor dieren!

We waren even in Afrika, al draaide ze dikwijls, heel demonstratief, ons hun edele achterkant toe.

 En overal leuke, in het gebied passende gebouwtjes, waar van alles te doen was. Ook natuurlijke hindernissen en trappen tussen de bomen, leuk voor de kids.

Veel leuke picknick plaatsen, waar wij ook gebruik van hebben gemaakt en ons lunchpakket aangesproken hebben, onder toezicht van een groep pinguïns. Ook genoten van een roofvogelshow, onder een zonnige hemel. Werd heel leuk gepresenteerd.

 En dan, om 3 uur met die enorme bus het safari park in. Zo mooi, zoveel wilde dieren en vogels. Een jonge bioloog gaf uitleg over hun doen en laten. Grappig hoe die boomlange giraffen gewoon voor je auto lopen en blijven staan en naar behoeve je auto aflikken.
Ja, het is hun terrein hè.

Wij hebben genoten in onze bolides, maar...als je hier naar toe gaat, moet je heel goed kunnen lopen!!!!

Jeanne Nollen

Klik hier voor de foto's

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?