Dinsdag 12 september 2023, activiteit van de Medioren.

klim-zip-33-1024x681jpg

Uitje met de medioren uit Dongen en de regio naar het klim en avonturenbos in Goirle.

Om iets voor 12 uur stond ik al buiten in de zon te wachten op degene die me op zou halen.

Om kwart over 12 reed Betsie voor. Ze had eerst Jose en Mary opgehaald. Krukken achterin de auto en op naar Goirle. Om 12:45 kwamen we aan en zochten we de gasten uit Gilze en Rijen op die al ook al aanwezig waren.

Helaas waren er 2 afmeldingen. Nu we verder compleet waren kwam er een medewerker die zichzelf voorstelde als Bart.

Hij legde uit wat de bedoeling van de middag was.

We gingen eerst naar het handboogschieten. Hier werden de regels uitgelegd en mochten we de eerste ronde oefenen.

Met hulp van Bart en de vrijwilligers gingen we aan de slag met de handbogen. Sommige schoten meteen raak en bij andere lukte dit wat minder.

De 2 mannen waren goed aan elkaar gewaagd en gingen gelijk op, ze hadden als het ware hun eigen competitie.

Iedereen supporterde goed bij alle deelnemers en de stemming zat er goed in.

Daarna mochten degene die wilde met de kruisbogen aan de slag. Mijn eerste pijl was al afgeschoten voordat ik het in de gaten had. Oppassen dus.

Na dit alles gingen we naar de schietbaan ernaast. Daar lagen al 2 luchtbuksen klaar. Hier opnieuw uitleg. We konden schieten op een bakje met 5 openingen waarin je de klepjes weg moest schieten.

Bij de andere kon je schieten op een papieren doel. Hier kozen de meeste voor omdat je hierbij beter kon zien of en waar je het doel had geraakt. Dit gaf meer voldoening.
Toen we dit afgesloten hadden gingen we voor bij de horeca nog even heerlijk na kletsen onder het genot van een kop koffie en gebak. Na al dat lekkers waren de meeste toch wel moe en namen we afscheid van de mensen uit Gilze en Rijen.
Na afloop werden we weer netjes thuisgebracht. Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat het een zeer geslaagde en leuke middag was.
Iedereen bedankt hiervoor.

Corrie Deijkers

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?