Zonovergoten Vrijwilligersdag

230915-10jpg

Op 15 september organiseerde de Zonnebloem afdeling Dongen-'s Gravenmoer de jaarlijkse vrijwilligersdag. Vanwege het jubileumjaar met een extra feestelijk tintje.

De vrijwilligersdag heeft een tweeledig doel: het bestuur wil de vrijwilligers graag bedanken voor een jaar onvermoeibare inzet (denk nog maar eens aan het heuveltje op - heuveltje af duwen van onze gasten in de Beekse Bergen). Maar het is ook belangrijk om de onderlinge band stevig te houden, want er zijn door het jaar heen niet zo heel veel gelegenheden waarbij alle vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten.

Om 10.00 uur vertrokken we met ons gezelschap vanuit Dongen naar het vestingstadje Heusden. Daar aangekomen werden we in groepjes verdeeld en kregen we twee uur de tijd om het stadje te verkennen aan de hand van een speurtocht (of rustig te genieten op een van de vele terrasjes of ons heerlijk lunchpakketje op te peuzelen op een van de vele bankjes, bijvoorbeeld in de prachtige heemtuin). De speurtocht bleek niet helemaal te kloppen (dat is inmiddels een goede Zonnebloemtraditie), maar uiteindelijk heeft iedereen toch de oplossing gevonden, die luidde: "Heusden, een speurtocht waard." Een waarheid als een koe.

Om 13.00 uur stapten we aan boord van de zeearend van Rondvaart Wiljo. We verdeelden ons over binnen- en buitendek en werden onder een stralende zon meegenoemen voor een tocht over de Maas, het Heusdensch kanaal en de Afgedamde Maas. Wat een prachtige omgeving en helemaal als je dat allemaal eens vanaf het water kunt bekijken.

Na afloop van de rondvaart werden we bij Boei35 nog getrakteerd op een aflsuijtend drankje met een borrelhapje erbij.

Zomaar een opmerking van een van de vrijwilligers: "Dat ik dit mag meemaken, om nu eens een dagje zelf verwend te worden. Ik voel me zo gewaardeerd." Nou, dat was dus precies de bedoeling!"

Met dank aan: FLoor van Lieshout, Kaasland en Natuurlijk Henriëtte voor de royale sponsoring van de lunchpakketten, de vrijwilligers die ons veilig heen en terug hebben gereden en alle anderen die op welke manier dan ook aan deze prachtige dag hebben bijgedragen.

(Weekblad Dongen - donderdag 21 september 2023)

Klik hier voor de foto's

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?