Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vrijwilliger in het Zonnetje

Zonnebloem afdelingsnieuws

Ad Verharen, vrijwilliger sinds 2010

Waarom ben je vrijwilliger bij de Zonnebloem geworden?

In 2010 ben ik met prepensioen gegaan en ik was van plan van mijn vrije tijd te gaan genieten, maar ik wilde ook iets maatschappelijks gaan doen. Ton van Gils benaderde me voor een functie in het bestuur en in 2011 ben ik in het bestuur gekozen. Harriët Verschure was toen nog de voorzitter, maar omdat je maar maximaal drie periodes in het bestuur mag meedraaien, kwam zij aan het einde van haar bestuurstijd. In 2012 werd ik als haar opvolger gekozen.
Samen met Lia van de Noort heb ik in mijn beginperiode het bezoekwerk op me genomen en we hebben wat aanpassingen gedaan. We hebben onder andere de evaluatie ingevoerd en gezorgd dat er meer aandacht kwam voor de juiste match tussen deelnemer en bezoekende vrijwilliger.
Bij de Zonnebloem spreekt me vooral de wederkerigheid erg aan. Mijn activiteiten bij de Zonnebloem sluiten heel mooi aan bij het werk dat ik vroeger heb gedaan. Ik was leraar lichamelijke opvoeding op een school voor speciaal onderwijs, een mytyl- en tyltylschool, en later zat ik ook in het middenmanagement en moest ik veel organiseren en gesprekken met betrokkenen uit allerlei disciplines voeren. Vooral het werken met mensen en de sociale contacten spraken me daarin erg aan, en dat vind ik dus nu ook weer bij de Zonnebloem.

Wat zijn je hobby’s?
De tuin, tennissen, wandelen (vooral in de bergen) en fietsen.

Wat is je lievelingseten?
Ik houd heel erg van Hollandse kost, vooral in de winter. Maar ik ben een goede eter en lust eigenlijk alles. Ook eten van de barbecue, pasta en Chinees vind ik heel lekker.

Wat zou je zelf interessant vinden om van andere vrijwilligers te weten?
Wat zijn de beweegredenen om vrijwilliger bij de Zonnebloem te zijn?

Met wie zou je wel eens willen dineren en waarom?
Met majoor Bosshardt. Helaas leeft ze niet meer, maar met haar zou ik wel eens over van alles en nog wat willen praten.

Als je een uitzonderlijk groot talent zou mogen kiezen, welk talent zou dat dan zijn?
Ik had graag in mijn jeugd meer met de bergsport willen kennismaken, zodat ik nu een bekwamere bergsporter zou zijn.

Wat is het leukste dat je de laatste tijd hebt gedaan?
Op de kleinkinderen passen. Kirsten van zeven, Niek van zes en Okko van vier. En in september komt er nog een vierde kleinkindje bij.

Waar verbaas jij je wel eens over?
Hoe wij omgaan met de natuur en het milieu. Zo’n Trump die dan het klimaatakkoord van tafel veegt, dat vind ik onbegrijpelijk. We moeten zuiniger zijn op onze aarde. In het belang van iedereen nu en van de generaties na ons.

Wie bewonder je enorm?
Nelson Mandela.

Wat is de leukste tekst of uitspraak die je in de afgelopen tijd hebt gelezen of gehoord?
Daar alleen kan liefde wonen,
daar alleen is het leven goed,
waar men stil en ongedwongen
alles voor elkander doet
(stond in mijn ouderlijk huis op een tegeltje)


AD KIEST (keuze van Ad is onderstreept):

Tante Leen, André Rieu of Lee Towers?
Beatles, Rolling Stones of Beach Boys?
Londen, Rome of Amsterdam?
Charlie Chaplin, Tommy Cooper of André van Duin?
Tom Hanks, John Cleese of Rutger Hauer?
Audrey Hepburn, Meryl Streep of Famke Jansen?
Pannenkoeken, pizza of friet?
Wiskunde, geschiedenis of tekenen?
Bier, wijn of borrel?
Koffie, thee of limonade?
Hond, kat of konijn?

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?