Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vrijwilliger in het Zonnetje

Zonnebloem afdelingsnieuws

Betsie Beijers, vrijwilliger sinds 2009

Waarom ben je vrijwilliger bij de Zonnebloem geworden?
In 2008 heb ik me uit de zaak (Intertoys) teruggetrokken. Na een jaar had ik voldoende bijgetankt en wilde ik iets leuks gaan doen. Het fijne van de Zonnebloem vind ik dat het vrijwilligerswerk ook echt vrijwillig is. Niet vrijblijvend, maar wel in vrijheid. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je er in kunt en wilt steken en wanneer je dat doet.
De eerste kennismaking met de Zonnebloem was heel warm. Dat vond ik belangrijk. Ik heb de Zonnebloem daarna ook altijd als een warm bad ervaren.
Het werk is veelzijdig, de ene keer sta je koffie te schenken en de volgende keer loop je achter een rolstoel. Dat vind ik leuk. En ook het bezoekwerk is door de jaren heen heel afwisselend geweest.

Wat zijn je hobby’s?
Tennissen, badmintonnen, zwemmen, wandelen, lezen, films kijken, onder de mensen zijn.

Wat is je lievelingseten?
Hollandse kost, erwtensoep bijvoorbeeld.

Wat voor werk doe je / heb je gedaan?
Van origine ben ik textiellaborante; in een spinnerij onderzocht ik garenmonsters.
32 Jaar geleden ben ik met mijn man naar Dongen gekomen om een wolwinkel over te nemen. Al snel bleek dat het in de wol niet zo goed ging, inmiddels hadden we een kindje en we ontdekten dat er in heel Dongen geen po te krijgen was. Aan de wolwinkel werd een babyzaak toegevoegd. Toen kwam de vraag naar babyspeelgoed en stapten we over op baby- en kinderspeelgoed. Een halfjaar later hebben we een stuk aangebouwd en zijn we Intertoys geworden.

Wat zou je zelf interessant vinden om van andere vrijwilligers te weten?
Ik heb een gevoel bij kleuren, dus ik zou graag weten wat hun lievelingskleur is.

Met wie zou je wel eens willen dineren en waarom?
Met onze burgemeester. Gewoon om haar wat beter te leren kennen.

Als je een uitzonderlijk groot talent zou mogen kiezen, welk talent zou dat dan zijn?
Ik heb mijn talent verprutst. Ik kon mooi zingen en mocht ook naar de muziekschool. Maar toen ben ik gaan roken en toen was het gedaan met mijn stem. Ik ben inmiddels wel al negen jaar gestopt met roken, maar die stem komt niet meer terug.

Wat is het leukste dat je de laatste tijd hebt gedaan?
Het Zonnebloemvakantiekamp met de medioren.

Waar verbaas jij je wel eens over?
Dat mensen zo snel klaar staan met kritiek. Gisteren verbaasde het me nog bij de intocht van Sinterklaas. Ze gaan op een verkeerde plek staan (ergens midden op de route, in plaats van bij de loswal of op het Looiersplein) en beklagen zich er dan over dat Sinterklaas te snel voorbijloopt. Als je dan bedenkt hoeveel werk zo’n evenement voor 5000 bezoekers vraagt, snap je dat niet.

Wie bewonder je enorm?
Mijn zoon. Ik ben beretrots op wat hij voor elkaar heeft gekregen en op wat hij nu doet. En ondanks alle drukte van een eigen bedrijf (Truewood) en een jong gezin gaat hij nog steeds elk jaar een week skiën met mensen met een zware lichamelijke beperking. Geweldig vind ik dat.

Wat is de leukste tekst of uitspraak die je in de afgelopen tijd hebt gelezen of gehoord?
Ik ben nog niet zo lang oma, en op dit moment geniet ik het meest van het gebrabbel van mijn kleinzoon.

BETSIE KIEST (keuze van Betsie is onderstreept):
Tante Leen, André Rieu of Lee Towers?
Beatles, Rolling Stones of Beach Boys?
Londen, Rome of Amsterdam?
Charlie Chaplin, Tommy Cooper of André van Duin?
Tom Hanks, John Cleese of Rutger Hauer?
Audrey Hepburn, Meryl Streep of Famke Jansen?
Pannenkoeken, pizza of friet?
Wiskunde, geschiedenis of tekenen?
Bier, wijn of borrel?
Koffie, thee of limonade?
Hond, kat of konijn?

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?