Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Protocol vertrouwenspersoon

De Zonnebloem afdeling Dongen - ’s Gravenmoer heeft sinds 2018 twee vertrouwens-personen (VP’s).

Dit zijn:

  • Betsie Beijers-van de Vorst, telefoon 0162-311678, e-mail: b.beijers@planet.nl, bestuurslid bezoekwerk, en 
  • Nannie de Nijs Bik-Plasman, telefoon 0162-318553, e-mail: nannie@nijsbik.nl, bestuurslid vrijwilligers.

Vertrouwelijke kwesties die via-via worden gemeld, worden altijd aan een van deze twee personen doorgegeven. Daarnaast kan iedereen zelf een vertrouwenspersoon benaderen.
Als je als afdelingsdeelnemer of -vrijwilliger te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag, is een van deze vertrouwenspersonen je eerste aanspreekpunt.

De taakverdeling is als volgt:

  • meldingen die een deelnemer betreffen, worden in eerste instantie doorgegeven aan Betsie Beijers;
  • meldingen die een vrijwilliger betreffen, worden in eerste instantie doorgegeven aan Nannie de Nijs Bik.

Een melding kan natuurlijk ook beide categorieën betreffen.
Maar... het staat iedereen vrij de vertrouwenspersoon van zijn of haar keus te benaderen.

De procedure is vervolgens:

  • de vertrouwenspersonen bespreken de kwestie met elkaar;
  • de in eerste instantie benaderde vertrouwenspersoon (VP1) licht het bestuur vertrouwelijk inindien nodig zonder namen te noemen - over de melding (tenzij de kwestie dat beslist niet toelaat, dit is ter beoordeling van de vertrouwenspersonen);
  • VP1 onderneemt actie;
  • als de kwestie te ernstig is om binnen de afdeling opgelost te kunnen worden, benadert VP1 het regionaal bestuurslid bezoekwerk of het hoofd vrijwilligersondersteuning;
  • VP1 koppelt terug naar de melder.

Mocht je om welke reden dan ook echt niet met iemand van de eigen afdeling willen spreken, dan is je volgende aanspreekpunt het regionaal bestuurslid bezoekwerk of het hoofd vrijwilligersondersteuning bij het nationaal bureau in Breda.

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?