Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vrijwilliger in 't Zonnetje - Rina Kimenai

Rina Kimenai-van Asseldonk, vrijwilliger sinds 2004

Waarom ben je vrijwilliger bij de Zonnebloem geworden?
Omdat ik vroeger toen ik jong was al met de vakantieweken van de Zonnebloem meeging. Dat vond ik zo leuk dat ik dat nooit vergeten ben. Toen we met ons bedrijf stopten was ik nog vrij jong, en met mijn verpleegkundige achtergrond dacht ik nog wel iets te kunnen betekenen voor de Zonnebloem.

Hoe is je huiselijke situatie?
Mijn man is vorig jaar overleden. Op dit moment woont mijn zoon met zijn gezin bij me in, tot hun nieuwe huis klaar is. We hebben twee zoons en een dochter, van wie één zoon drie kinderen heeft.

Wat zijn je hobby’s?
Knutselen, kaarten maken, haken, breien.

Welk dier zou je willen zijn en waarom?
Een roodborstje, dan kan ik overal naartoe vliegen.

Wat is je lievelingskleur?
Blauw, denk ik.

Wat (voor werk) doe je / heb je zoal gedaan?
Ik werk nu niet meer, maar ik ben tien jaar verpleegster geweest in een ziekenhuis in Veghel. Toen trouwde ik met een tuinder en het was in die tijd nog niet gebruikelijk dat je als vrouw bleef werken. We kregen in iets meer dan drie jaar tijd drie kinderen en de eerste tijd heb ik vooral voor de kinderen gezorgd. Achter de schermen werkte ik in het bedrijf mee. Toen onze oudste twaalf was, hebben we een champignonkwekerij gebouwd en daarin hebben we samen gewerkt.

Met wie zou je wel eens willen dineren en waarom?
André Rieu, omdat ik zijn muziek zo mooi vind.

Als je een uitzonderlijk groot talent zou mogen kiezen, welk talent zou dat dan zijn?
Dan zou ik willen dat ik heel mooi kon zingen.

Waar verbaas jij je wel eens over?
Dat er jonge mensen zijn die zo gedreven zijn om te helpen. Ik ervaar dat tijdens mijn zorgreizen. Het zijn vaak studenten, en ze gaan ook zo leuk met de mensen om.

Wat is het leukste dat je de laatste tijd hebt gedaan?
Ik ben net met een zorgreis mee geweest naar Israël en ik heb daar een gast van de Zonnebloem morgen verzorgen. Het was een zeer indrukwekkende reis. We hebben veel gezien en beleefd en ik heb ervan genoten. Ik vind het geweldig dat dit voor mensen met een beperking mogelijk wordt gemaakt.

Wie bewonder je?
Ik heb altijd veel bewondering gehad voor mijn man. Voor hoe hij in het leven stond: zijn positiviteit, zijn levenslust, overal voor openstaan, altijd gezellig aanwezig zijn, zijn betrokkenheid en zijn oprechte belangstelling voor anderen.

Wat is de beste tekst of uitspraak die je in de afgelopen tijd hebt gelezen of gehoord?
Voor wie wachten kan komt alles goed.

Rina KIEST (keus van Rina is onderstreept):
Rachel Hazes, Trijntje Oosterhuis of Anouk?
Roos, tulp of chrysant?
Pauw, Jinek of Witteman?
Fietsen, wandelen of zwemmen?
Om te kijken: tennis, voetbal of schaatsen?
Quiz, tv-serie of praatprogramma?
Sushi, babi pangang of stamppot?
Frans, Duits of Engels?
Bier, wijn of fris?
Efteling, Blijdorp of Madurodam?
Specht, merel of koolmees?

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?