Samen de dag door

Stichting Welzijn Ouderen Dongen (SWOD) en Mariaoord zijn op maandag 26 september 2022 gestart met een mooie nieuwe twee wekelijkse activiteit: Samen de dag door.

Beide organisaties zagen de mogelijkheid om de Community Care werkwijze van Mariaoord te verbinden aan het SWOD project “Samen zicht op eenzaamheid”. Op deze manier bieden we samen senioren die het nodig hebben een structurele ontmoeting aan. Vrijwilligers van SWOD staan graag voor u klaar en worden indien nodig ondersteund door de zorgmedewerkers van Mariaoord.

Voor wie:

Voor ouderen die door een klein netwerk buiten de samenleving dreigen te vallen en op zoek zijn naar contact. Maar ook mensen met beginnende dementie en zwakke gezondheid. Vele van deze senioren vallen (nog) niet binnen het reguliere opvangsysteem, maar hebben wel de behoefte om in gezelschap te zijn en dingen te ondernemen met anderen. Door deze twee wekelijkse ontmoetingen krijgen mantelzorgers tevens wat ruimte voor zichzelf op deze dag. Ter borging van het fijne contact zullen we deze groep niet groter later worden dan 15 personen.

Wat doen we zoal:

We beginnen met een kopje koffie of thee en een gezellig praatje met elkaar. Daarna zorgen we er gezamenlijk voor dat er gegeten kan worden en nuttigen samen een warme 3 gangen maaltijd. Na het opruimen hebben alle tijd voor een fijne middag. Wellicht zijn er senioren die iets willen leren zoals omgaan met de telefoon, samen iets lekkers bereiden of gewoon gezellig een potje kaarten. Wat denkt u ervan om samen de krant of het weekblad door te nemen en daarover het gesprek aan te gaan? Of maakt u liever een fijne wandeling in de buitenlucht? Samen kijken we naar de mogelijkheden, hebben de tijd voor elkaar en een kopje koffie of thee op zijn tijd.

Waar, wanneer en hoe laat:

De ontmoetingen vinden plaats in de refter van Mariaoord op iedere oneven maandag van 11:00 tot 16:00 uur.

Eigen bijdrage:

Voor deze dagbesteding wordt enkel de driegangen maaltijd in rekening gebracht. In 2022 bedragen de kosten voor deze maaltijd € 9,- per persoon.

Informatie en aanmelden:

Wenst u te weten of het iets voor u, uw familielid of uw partner is?
Voor meer informatie of mogelijk aanmelden kunt u op werkdagen tussen 09:00 uur en 12:00 uur bellen met 0162-375296. Aanmelding is minimaal één week vooraf gewenst.

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?