Gast in 't Zonnetje - G. (Gerard) Boonekamp

heer G. (Gerard) Boonekamp, gast sinds 2021

Wat hebt u in uw leven zoal gedaan?
Ik ben geboren in Katwijk en daar heb ik mijn jeugd doorgebracht. Rond mijn zestiende kreeg ik pleuritis, en ik heb een aantal maanden in de erker van ons huis op bed gelegen, waar de huisarts vaak langskwam om het vocht uit mijn longen te kloppen. Zo werd voorkomen dat ik naar het ziekenhuis moest, wat een andere jongen in onze straat wel overkwam. Na mijn opleiding als werktuigbouwkundige ben ik gaan werken in Alphen a/d Rijn bij een water-, gas- en elektriciteitsbedrijf.
Op een bepaald moment kreeg ik last van heel gemene buikpijn en ik belandde in het academisch ziekenhuis in Leiden omdat men aan een blindedarmontsteking dacht. Het bleek een akelig scherpe niersteen te zijn. Ik moest kumis kucing (Javaanse nierthee) drinken om die steen weg te krijgen. Die thee moest een tijdje trekken. De verpleegkundige ging na haar werk naar huis en realiseerde zich toen dat ze vergeten was mij die thee te geven. Geschrokken ging ze meteen terug naar het ziekenhuis om mij alsnog die thee te geven. Om een lang verhaal kort te maken: met haar ben ik getrouwd.
Ik zat in Katwijk ook bij de vrijwillige brandweer en daar heb ik wel akelige dingen meegemaakt: een keer moesten we een neergestort vliegtuig blussen met de verbrande piloot er nog in. Dat was heel naar.
Mijn vrouw en ik zijn in Leiden getrouwd – daar kwam zij vandaan – en we waren op zoek naar een huis. In Alphen a/d Rijn was niets te vinden en toen zag ik toevallig een advertentie voor een baan bij een regionaal gasbedrijf in Beverwijk. Ik werd daar aangenomen en de directeur wilde kennismaken met mijn vrouw. Een dag na onze bruiloft zijn we kennis gaan maken en de directeur bood ons een woning aan. Uiteindelijk kwamen we in een eengezinswoning terecht en later zijn we nog verhuisd naar een prachtige dienstwoning. In totaal hebben we een jaar of tien in Beverwijk gewoond en in die tijd zijn onze zoons geboren.
Mijn jongste zoon had niet zulke sterke longen en de kinderarts destijds adviseerde ons om weg te gaan uit de omgeving van de hoogovens. In 1963 zijn we naar Huizen verhuisd.
In de tussentijd ben ik begonnen aan de bouw van een tweede huis in Luxemburg, dat was altijd mijn droom geweest. Dat huis was na vier jaar bewoonbaar, maar pas na dertien jaar helemaal klaar en we hebben er fijne herinneringen aan. Ik heb ook nog bij het regionaal energiebedrijf Gooi- en Vechtstreek gewerkt en ik heb de reorganisatie van de nutsbedrijven nog meegemaakt.
Mijn oudste zoon ging in Dongen werken en eind jaren negentig zijn mijn vrouw en ik ook naar Dongen verhuisd.
Mijn jongste zoon woont in Nieuwegein. We hebben in ons leven ook wel wat intens verdrietige dingen meegemaakt.
Via Masje zijn we bij de Zonnebloem terechtgekomen, eerst voor mijn vrouw, maar die is inmiddels overleden. En nu ben ik gast.

Wat zijn/waren uw hobby’s?
Foto’s ontwikkelen en afdrukken. En daarnaast mijn bouwproject ik Luxemburg.

Wat vindt u belangrijk?
Wederzijds vertrouwen.

Wat zijn uw favoriete boek/film/componist?  
De boeken van Jan de Hartog, Hollands glorie bijvoorbeeld. De films van James Bond en de muziek van Verdi.

Als u 15 seconden de aandacht van de hele wereld zou hebben, wat zou u dan zeggen?
Hou op met oorlog voeren.

Wat zijn de mooiste plekken waar u bent geweest?
Engeland, vooral de oostkust vind ik prachtig. En de Engelsen zijn ook prettige mensen. En Luxemburg vind ik ook een fantastisch land.

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?