Gast in 't Zonnetje - Dymph Wagner

Dymph Wagner, gast sinds 2022

Hoe bent u gast van de Zonnebloem geworden?
Een hele tijd geleden (ongeveer twee jaar) liep ik met mijn drie kleinkinderen (met mijn rollator) over de Noorderlaan naar de Lidl. Mijn oudste kleinkind zei: ‘Oma, je wordt gevolgd door een meneer.’ Die meneer was de voormalige voorzitter van de Zonnebloem, de heer A. Verharen, die me ter plaatse gast van de Zonnebloem heeft gemaakt. Hiervan heb ik nooit spijt gehad. Net zomin als van mijn verhuizing naar Dongen. De mensen zijn zo aardig.

Wat hebt u in uw leven zoal gedaan?
Ik heb bij de politie gewerkt. Tijdens mijn opleiding was ik het enige meisje in de klas. De jongens waren nogal beschermend tegenover mij en toen ik verkering kreeg met een jongen uit een andere klas vonden ze dat maar niks. Maar ik ben toch met hem getrouwd.
Door het bestuderen van de stambomen van mijn ouders kwam ik erachter dat de familie van mijn moeder uit Waspik komt en die van mijn vader uit Den Bosch en Vught. Dus ik heb toch Brabantse roots.

Als u 15 seconden de aandacht van de hele wereld zou hebben, wat zou u dan zeggen?
Alsjeblieft vrede. Stop met oorlog.

Wie of wat heeft u het meest verrast?
Dongen. Doordat iedereen hier zo vriendelijk is.

Waar zou u graag (nog eens) naar toe willen?
Naar Tibet. Vanwege de cultuur. Het boeddhisme.
Ik zou weleens met de dalai lama willen praten.
Wat is uw fijnste herinnering?
Dan moet ik aan mijn grappigste herinnering denken. Ik was hoogzwanger en ik moest van de dokter flink door het park wandelen om de bevalling op gang te brengen. Maar toen werd ik achtervolgd door een wesp en ik zette het gillend op een rennen. De mensen om me heen keken me verbijsterd na: een gillend rennend mens met zo’n dikke buik. Die bevalling kwam inderdaad goed op gang. Mijn fijnste herinnering is van de momenten dat we met kerst met de hele familie om de tafel zitten.

Wat zijn uw hobby’s?
De computer, legpuzzels, vroeger wandelde ik veel, maar dat kan nu niet meer. Zwemmen doe ik nog wel. En ik stal graag miniatuurtafereeltjes uit. In de lente staat er een lentedorp in mijn kamer, in de zomer een zomerdorp, enz.

Waar bent u geboren?
Ik ben in 1938 in Santpoort geboren en vandaar verhuisd naar Arnhem. Hier heb ik de slag om Arnhem meegemaakt. In september 1944 hebben we een week in een kelder gezeten, maar we waren nog zo jong dat we er de grootste lol hadden. Wisten wij veel.

Wat vindt u belangrijk?
Dat mijn familie gezond is.
Wat is een van de mooiste plekken waar u bent geweest?
Canada. Het merengebied is zo prachtig. En gek genoeg voelde ik me daar helemaal thuis. Dat was onze mooiste vakantie.

Dymph KIEST (keus is onderstreept):
Beatles of Rolling Stones?
Roos of tulp?
Handwerken of koken?
Zweden of Spanje?
Om te kijken: voetbal of schaatsen?
Serie of film?
Sushi of babi pangang?
Bier of wijn?
Roman of spannend boek?
Hond of kat?

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?