Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Finale Songfestival live bijwonen

whatsapp-image-2021-05-31-at-154903-2jpeg

Deelnemer Regina en vrijwilligster Irene hoorden bij de gelukkigen om het Songfestival live bij te wonen. Lees hun bijzondere ervaring.

Vorige week zaterdag naar de finale van het songfestival geweest in Ahoy Rotterdam samen met Regina, een deelnemer van onze jongeren groep in Etten-Leur.
Het was een fieldlab evenement. Hierdoor moesten we beide een negatieve sneltest hebben. Van de uitslag maakten we dan een QR code die aan de deur gescand kon worden. Met de Close app werden we voor, tijdens en na het evenement op de hoogte gehouden van alle regels en vragen die we moesten invullen. In Ahoy zelf werd door een andere app onze locatie nog gemonitord. 5 dagen na het evenement hebben we nog een sneltest gedaan. We voelden ons hierdoor erg veilig tijdens het evenement. Al deze maatregelen waren het dubbel en dwars waard!

Op vrijdag was ik al naar het Nationaal Bureau van De Zonnebloem in Breda gereden om de Zonnebloem auto, volledig aangepaste Fiat Dublo waar iemand in een rolstoel veilig in vervoerd kan worden, op te halen. Na mijn sneltest ben ik Regina op gaan halen in Oosterhout.
Regina stond me voor haar appartement al op te wachten, volledig uitgedost in een oranje outfit met rood/wit/blauwe accenten. In de auto hadden we de sfeer er al lekker in zitten met de playlist van vanavond. Onderweg zijn we op het terras van de Beren in Zwijndrecht een hapje gaan eten. Het terras was overdekt en verwarmd en hier hebben we lekker gegeten.

Alle bezoekers waren ingedeeld in tijdvakken en wij moesten uiterlijk om 19:30 uur binnen zijn. We waren ruim op tijd, en mochten de Zonnebloem auto lekker dichtbij parkeren. Een hele vriendelijke mevrouw maakte voor we naar de ticket controle gingen nog een leuke foto van ons met Ahoy op de achtergrond. Allereerst moesten we onze QR code laten zien met negatieve Covid 19 uitslag. De volgende vrijwilliger scande ons kaartje op de Close app, en hierna werden we gefouilleerd.
Een vrijwilliger liep met ons mee naar onze plaats op de eerste ring, met de lift. Alle vrijwilligers van het evenement, en dit waren er heel erg veel, waren super vriendelijk en behulpzaam.

We hadden super goede plekken aan het balkon van de 1e ring, met goed zicht op het podium en de Greenroom. Rondom de 1e ring waren er boven elk vak rolstoelvakken gemaakt. Hierdoor zaten we met 8 personen op een kleine verhoging met een prima uitzicht.  Een DJ warme het publiek op voor de show begon met gezellige Songfestival hits. Ondertussen begon Ahoy vol te lopen. Behalve de Nederlandse fans zagen we hier en daar ook vlagen van andere landen, en de meest prachtig uitgedoste mensen. Wat was iedereen blij dat we weer mochten genieten met zijn allen. Op je eigen plek mocht je mondkapje af, maar zodra je ging bewegen moest het weer op.

De greenroom begon vol te stromen, de presentatoren waren al gespot en op het grote scherm begon de klok, en alle mensen in Ahoy, af te tellen. De show was begonnen. Jan, Chantal en Edsilia opende de show met een nummer waarin ook alle landen werden voorgesteld. Hierna kwamen alle 26 deelnemende landen in treinsnelvaart met hun nummer voorbij. Tussen elk nummer was er maar 40 seconden om het hele podium om te bouwen voor de volgende act. Hierdoor kreeg je een prachtige blik achter de schermen, die mensen voor de TV niet zagen. Zoals de mannen die achter het green screen van Griekenland aan het omkleden waren of de camera mannen die dwars door dansers en bandleden heen rende om de mooiste close-ups te maken. Na elke paar nummers kwamen de landen die hadden opgetreden ook terug in de Greenroom onder luid applaus van het publiek.

Regina vond Italië erg goed, en ik was daarnaast ook gecharmeerd van Frankrijk, Ijsland, Griekenland en Finland. Toen alle nummers voorbij waren gekomen was het tijd om te gaan stemmen. In de tussentijd werden we verwend met Afrojack, Glennis Grace en Wulf die alle mensen in Ahoy uit hun dak lieten gaan. Wat een spektakel show was dat. Ook was het gaaf om oude winnaars van het songfestival op daken in Rotterdam te zien spelen. Nikkie was hilarisch met haar “hoe presenteer ik de stemmen” turorial.

Na veel geduld was het eindelijk tijd voor de punten van de vakjury per land. Er zaten een paar opvallende uitslagen bij en dit was dan meteen goed te zien en te horen aan het publiek in Ahoy.
De spanning steeg ondertussen in Ahoy en ook zeker bij alle landen in de Greenroom.
Frankrijk & Zwitserland lagen nek aan nek nadat het laatste land de punten van de vakjury had bekend gemaakt. Chantal en Jan hadden goed geoefend om elk lang netjes “goedenavond” te heten in hun eigen taal.
Toen de publieksstemmen. Engeland, geen punten. Het publiek vond het aan de ene kant grappig maar had ook erg te doen met de zanger, die een luid applaus kreeg. Toen Duitsland, Spanje en Nederland ook 0 punten kreeg snapte het publiek het niet meer. Is de puntentelling stuk? Of is er straks 1 land met mega veel punten? Dat laatste was dus inderdaad het geval toen Italië er met 318 punten vandoor ging. Een terechte winnaar!
Regina was erg blij dat haar favoriet had gewonnen. Het was een onwijs geslaagde avond en een once in a lifetime moment om bij de finale van het songfestival in eigen land te zijn!

Terug in de Zonnebloem auto hebben we nog heerlijk zitten nagenieten.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Jacques van Nederkassel

06-53731096
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken