Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Op het strand met de Catweazle

img-20210520-wa0023jpg

In het kader van de actie "een klein gebaar" gaat een deelnemer met een vrijwilliger het strand op. Lees hun verhaal.

Conny

Al sinds ik in 2013 een filmpje van de Cadweazle zag, was mijn wens om daar een keer mee over het strand te kunnen rijden.

 

Kort geleden vertelde ik mijn wens aan Anja Taks, zij verzorgd nu de activiteiten voor de Zonnebloem afdeling Etten-Leur.  Anja zei meteen dat we dit jaar mijn wens gingen vervullen. Zij vertelde over de actie “een klein gebaar” en dat mijn wens prima daar bij paste.

 

Zo gezegd, zo gedaan. We zijn samen gaan kijken wat er nodig was voor het uitstapje en hoe de dag er uit moest komen te zien. In mum van tijd had Anja mijn verwen dag voor elkaar.

 

Donderdag 20 mei 2021 was het dan zover!  Om 10.00u kwam Anja mij ophalen met de Zonnebloem auto. Een speciale auto waar een rolstoel in past en die je via de Zonnebloem kan huren om een dagje weg te gaan.

 

Ik mocht zeggen langs welke weg we richting Renesse zouden rijden. Aangezien ik het Grevelingenmeer heel mooi vind zijn we via de Grevelingendam naar Renesse gereden.  De rit er naartoe was eigenlijk al een verwennerij.

In Renesse aangekomen scheen er nog een klein zonnetje en belangrijker, het was droog. We hebben eerst op een terrasje genoten van een heerlijke kop thee.  Hierna zijn we langs de winkelpromenade gewandeld en daar we wel in zijn voor een geintje, hebben we windmolens gekocht voor op mijn rolstoel.

 

Na een uurtje shoppen gingen we weer naar de auto en zijn we richting het strand gereden waar we verwacht werden bij strandrestaurant  “Our Seaside”

Daar zou een Cadweazle strandrolstoel voor ons klaar staan. Dat bleek te kloppen.  Tussen 14.00  en 16.00 uur mocht ik gebruik maken van de stoel. We waren er ruim op tijd, daarom eerst genoten van een lekkere lunch buiten op het terras.

Na de lunch was het zover!!

 

Nadat ik veilig op de Cadweazle was beland mocht ik gaan rijden. In het begin een hele toer en onwennig. Het links en rechts sturen ging wat lastig, toch lukte het mij om via de loopbrug het strand op te komen. Daar ging ik natuurlijk meteen dwars het strand over en richting de zee. Super, de Cadweazle reed zo gemakkelijk door het losse zand. In een mum van tijd was ik bij de zee en kon ik langs de vloedlijn rijden.  Dit was zo gaaf!!  Heerlijk in alle vrijheid en zonder afhankelijk te zijn van mensen die mij moeten helpen, zelfstandig langs de zee rijden. Er stond een stevige wind die lekker door mijn haren waaide. De windmolens had Anja aan de Cadweazle vastgemaakt en die gingen ook flink rond door de wind.  Heerlijk, zo’n ontzettend fijn gevoel van vrijheid te kunnen beleven.  Op een gegeven moment merkte ik op dat ik de golven die het strand op kwamen kon horen. Sowieso bijzonder omdat ik doof ben en met een CI moet horen. (CI=Cochleair Implantaat) Maar ook heel bijzonder dat ik mij ineens besefte dat het wel 30 jaar geleden kan zijn dat ik dit geluid voor het laatst gehoord heb. Zo lang is  het geleden dat ik in Renesse en zo dicht bij de zee ben geweest.

 

We zijn een flink eind langs de zee gewandeld/gereden en in de verte konden we op een zandbank zelfs zeehonden zien.

Daarna zijn we via de duinopgang door de duinen weer terug gereden naar het restaurant. Ook in de duinen lekker genoten van het heuvelig duinlandschap.

Bij het restaurant moesten we helaas de Cadweazle weer inleveren. De medewerkers waren erg vriendelijk en behulpzaam voor ons.

Na een lekkere warme chocolademelk zijn we weer richting auto gegaan en huiswaarts gereden.

 

Het is een geweldige dag geweest. Ik vond het heel gaaf en heb super genoten van heel de dag.  Bijzondere aan deze dag was ook dat Anja en ik oud-collega’s zijn geweest zo’n dik 20 jaar geleden en dat we nu samen zo een dagje weg zijn geweest. Hoe het toch kan lopen in het leven!

 

Ik hoop dat er nog veel meer deelnemers van de Zonnebloem mee kunnen doen aan “een klein gebaar”.   Daarom heeft de Zonnebloem, afdeling Etten-Leur de hulp van de lezers nodig. Ook u kunt ons steunen, door een lot te kopen zodat wij meer deelnemers van de Zonnebloem een onvergetelijke dag kunnen bieden. Bestel op zonnebloem.nl/loterij , vergeet niet je postcode in te vullen. Alvast hartelijke dank.

 

Anja

Bij de Zonnebloem,afdeling Etten-Leur draait het om mensen. Wij denken in oplossingen. Zodat ook mensen met een lichamelijke beperking volop van het leven kunnen genieten. Als je lichamelijke beperking hebt kun je niet zomaar een dagje naar het strand gaan. Daar komt veel bij kijken.

Het was een eer voor ons om dit voor Conny te kunnen organiseren. Tijdens ons eerste gesprek zag ik aan Conny hoe enthousiast ze werd toen ze over het strand en cadweazle sprak. Het is zo bijzonder toen Conny vertelde op het strand, dat ze al 30 jaar niet zo dichtbij de zee was geweest. Deze dag was zo bijzonder en  zo mooi om te zien hoe Conny genoot en ik ook.

 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Jacques van Nederkassel

06-53731096
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken