Workshop Vrolijke dieren schilderen

ffca5627-2409-407a-90fa-aed6df6ef9ebjpg

Deze keer werd er wat creativiteit verwacht van de deelnemers. En het was een succes. Lees hier de ervaring van 2 deelnemers.

Marieke

Op dinsdag 11 april werd er vanuit de Zonnebloem een workshop schilderen georganiseerd. Het was erg leuk om te doen. Het ging om het schilderen van dieren op een schildersdoek met aquarelverf. Dat klinkt heel moeilijk, maar het was voor iedereen prima te doen, ook als je geen ervaring hebt met schilderen. Van tevoren kon je laten weten welk dier je wilde schilderen. De schets werd overgetrokken op het doek met carbonpapier. Daarna gingen we aan de slag! Uiteraard was het ook mogelijk kleuren te mengen om zo de kleuren te maken die je wilde gebruiken voor je kunstwerk. Je kon je kunstwerk zowel eenvoudig als chic maken en de resultaten waren dus ook erg mooi en verrassend! Het schilderen was ontspannend, gezellig en iedereen kon lekker creatief bezig zijn onder het genot van koffie, thee, fris en wat lekkers! Iedereen ging tevreden en met een prachtig kunstwerk naar huis!

Carla

In t praothuis wacht ons een klieder middag dacht ik. Bij aankomst werd ik al snel gecorrigeerd, het zou een ‘kunstmiddag’ worden werd mij gezegd!

Na een gezellig onthaal door Anja en Els konden we direct van start. We waren met 4 deelnemers en namen plaats aan een grote tafel waar onze schilderdoeken lagen. We kregen allemaal persoonlijk uitleg over het mengen van kleuren enzo, en eerst wat oefenen op een apart velletje. Ik voelde me al snel een echte schilder worden en spoedig verschenen de eerste penseelstreken op onze doeken.

Wat een enthousiasme kwam er bij ieder omhoog. Ik moet bekennen dat de creatieve geest van Van Gogh toch ook in de Zonnebloem rondgaat…

Na enkele uurtjes hebben we allemaal prachtige schilderijen afgeleverd!!
Die hangen nu trots in onze huizen.

Ik zie uit naar de volgende kunstworkshop waar lekker gekliederd kan worden!

Jacques van Nederkassel

06-53731096
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken