Stranddag Zonnebloem Jong

stranddag-bjpg

Zaterdag 11 juni 2022 was het zo ver, de stranddag.

In maart zijn we gaan kijken wie er zin had om mee te gaan naar het strand. Uiteindelijk zijn we met 6 deelnemers van de Zonnebloem Jong – groep  zaterdag naar Ter Heijde aan Zee geweest.

We verzamelden om 9.45 uur aan de Valpoort in Etten-Leur. Hier zijn we met 1 busje van de Valys met 4 deelnemers en 4 vrijwilligers en een auto met nog 2 deelnemers en 1 vrijwilliger naar het strand gereden.

We waren rond kwart over 11 ter plaatse. Nadat we iedereen weer uit de bus/auto en in de rolstoel hadden, zijn we naar Moment’s Beach gelopen. Daar hebben we lekker wat gedronken en geluncht. Voordat de lunch geserveerd werd, is nog een vrijwilligster met een deelneemster nog even gaat pootje baden!

We werden om half 2 bij de strandtent opgehaald door een strandrups voertuig van PG-  Westland. De 2 aardige chauffeurs van de strandrups hebben al onze deelnemers en 2 vrijwilligers op de strandrups geplaatst. Hierna volgde een rustige rit over  het strand. De overige vrijwilligers hebben lekker mee gewandeld. Het 1e uur richting het noorden. Na een uur hadden we een “koffiestop” op de rups. Dat smaakte prima. En weer terug ging de rit naar Moment’s Beach. Hier waren we weer om half 4.

Hier hebben we onze dorst nog gelest met een drankje en een snackje. Daarna kwamen onze vrijwilligers weer in actie om de deelnemers weer terug over het duinpad te duwen. Gelukkig was er nog een aardige man die ons hielp met duwen.

Op de afgesproken tijd werden we weer opgehaald door de Valys. Deze keer niet met elkaar in 1 bus, maar een kleiner busje en een taxi. We kunnen terugkijken op een zonnige dag en een leuke ervaring op de strandrups!

We willen dan ook de Juniorkamer Etten-Leur heel erg bedanken voor hun sponsoring. We hebben dankzij jullie een hele leuke, gezellige en zonnige dag aan zee gehad!!

Jacques van Nederkassel

06-53731096
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken