Creatieve workshops ihkv NLDoet

33542917033548863481116003562614859056985636njpg

Er zijn 2 workshops georganiseerd in het kader van NLdoet. In de ochtend schilderen en in de middag een lente bloemstuk maken. Er hadden zich via NLdoet 2 vrijwilligers aangemeld om te komen helpen.

 
Deze 2 vrijwilligers, FLoor en Geryos, hebben het volgende verslag gemaakt van de middag.
Vrijdag 10 maart hebben mijn vriendin Floor en ik de Zonnebloem mogen helpen in het kader van NL Doet. Er werd een workshop bloemstuk maken georganiseerd voor mensen die lid zijn van de Zonnebloem.
Om 13.00 uur werden we welkom geheten in Ut Praotuis in Etten-Leur door de organisatie van de Zonnebloem Etten-Leur en kregen we uitleg wat de bedoeling was.
Langzaamaan druppelde de deelnemers binnen; allemaal dames die zin hadden om een gezellige middag door te brengen en een mooie paascreatie te maken.
Buiten was het winters weer met een koude wind, regen en sneeuw, maar wij gingen aan de slag om de lente binnen te halen.
De workshop werd gegeven door Ine Tielemans van “Iens Bloemekes”. Zij had allerlei spulletjes bij zich die we over 4 tafels verdeelden. Om te beginnen kreeg iedereen kreeg een bakje koffie/thee met wat lekkers erbij en daarna mochten we aan de slag. Bij iedere tafel zat een vrijwilliger om hand- en spandiensten te verlenen. Er werd ingespannen gewerkt door de dames, maar tussendoor was er ook tijd voor een gezellig praatje en uiteraard nog een glaasje fris of een wijntje.
Om 16.00 uur waren alle werkstukken klaar en stonden er 20 prachtige bloemstukken op tafel en kon iedereen moe, maar tevreden weer op huis.
Met de andere vrijwilligers hebben we alles weer netjes opgeruimd en gingen ook wij met een voldaan gevoel naar huis. Het is fijn om een middag eens iets voor een ander te kunnen betekenen. Je ontmoet weer eens andere mensen, je hoort wat er leeft in de omgeving.
Kortom, voor herhaling vatbaar en hopelijk kunnen we volgend jaar weer een bijdrage leveren aan NL Doet. WE zetten de datum alvast in de agenda.

Jacques van Nederkassel

06-53731096
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken