Keukenhof

05keukenhofjpg

1 mei zijn we naar Keukenhof geweest. De dag begon op tijd.

Om 8 uur s'morgens verzamelen bij zwembad de Banakker en rond 8:45 zat iedereen in de bus, met 26 deelnemers en 14 vrijwilligers, reden we richting de Keukenhof. De heenreis ging voorspoedig. Bij de Keukenhof aangekomen mocht de bus bijna bij de ingang parkeren zodat we de rolstoelen die we gereserveerd hadden konden ophalen. De vrijwilligers werden aan de deelnemers gekoppeld en zo konden we na wat instructies, gezamenlijk naar de ingang. De koffie met gebak stond klaar in het Juliana Paviljoen. Daarna gingen we in groepjes de Keukenhof bezichtigen. Het was best een drukte op de Keukenhof maar ondanks dat toch ruimte genoeg om te genieten van alle voorjaarsbloeiers. Verbazingwekkend hoeveel verschillende tulpen er zijn en in vele kleuren. Het begon wel wat te regenen maar er zijn ook voldoende mogelijkheden om binnen bloemenshows te bekijken. Om 13:00 werden we terug verwacht in het Juliana Paviljoen voor een lunch. Paar deelnemers waren verdwaald, het is toch wel een groot park en hier en daar zouden er wel wat extra borden mogen staan met looproutes naar de betreffende paviljoen. Maar rond 13:15 zat toch iedereen aan tafel voor de Lunch. De lunch was goed georganiseerd. Soep, broodjes met kroket, kaas en ham. Daarbij kon je kiezen uit vers geperste sinasappelsap, melk, koffie en thee. Ook waren er vrijwilligers van de Zonnebloem uit de omgeving van de Keukenhof aanwezig om te helpen. Na de lunch, ondertussen was het weer droog en liet het Zonnetje zich weer zien, gingen we verder om alle mooie parkjes met verschillende bloemen te bezichtigen. We werden om 15:15 terug verwacht bij de bus, zodat we op tijd terug konden richting Etten-Leur. Iedereen was op tijd bij de bus en om half 4 vertrokken we. Maar de terug reis duurde best lang door de files. Er was een tunnel afgesloten zodat veel verkeer langs een route richting brabant kon. Uiteindelijk waren we om 19:00 terug in Etten-Leur. Een extra lang gezellig dagje weg zoals Nel Yedema zei. Een aantal deelnemers en vrijwilligers hebben elkaar tijdens deze dag leren kennen en hebben lekker lang kunnen kletsen in de bus. Ik denk dat we kunnen terug kijken op een gezellig dagje uit!!
Bij deze wil ik alle vrijwilligers bedanken die deze dag mogelijk gemaakt hebben voor de deelnemers!!
We hebben het bedrag wat we in 2022 ontvangen hebben van de Rabobank clubsupport gebruikt om de buskosten te betalen voor deze activiteit ook onze dank hiervoor.

Jacques van Nederkassel

06-53731096
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken