Boottocht Drimmelen

boottocht-drimmelenjpg

5 juni stond onze jaarlijks terugkerende boottocht met de Zilvermeeuw vanuit Drimmelen op het programma.

Tussen 8:00 en 8:30 werden de deelnemers en vrijwilligers verwacht bij de opstapplaats op parkeerplaats van het zwembad. Het was prachtig weer en iedereen had er zin in. Er stond een grote bus en een extra busje voor rolstoelers te wachten om ons naar Drimmelen te brengen. Nadat iedereen een goede zitplaats gevonden had zijn we vertrokken naar Drimmelen.

In Drimmelen aangekomen lag er een mooie nieuwe boot op ons te wachten. Ook vanuit de afdelingen Zundert, Rijsbergen en Rucphen kwamen deelnemers en vrijwilligers naar deze boottocht.

Toen iedereen aan boort een goede zitplaats, onder of bovendeks gevonden had, konden we vertrekken.

We begonnen de tocht met een lekker bakje koffie/thee met een plak cake. Vervolgens werden de drankjes opgenomen en uitgeserveerd.

Eenmaal aan het varen kregen we uitleg over het mooie stukje natuur en dorpjes waar we langs kwamen waaronder het vestigingsstadje Heusden.

Ondertussen werd de drie gangen lunch voorbereid en kwamen we in de sluis bij Andel. Het is altijd even wachten in zo’n sluis. De soep werd uitgeserveerd om vervolgens de voorbereiding van het hoofdgerecht in gang gezet. We kregen al wel het idee dat we lang in de sluis lagen en kregen al snel bericht dat er storingen bij de sluis waren. Maar geen zorgen storingsdienst was onderweg. Het hoofdgerecht van de lunch werd uitgeserveerd. Na het hoofdgerecht kwamen er steeds meer berichten dat er veel berichten in de media verschenen over een boot die vast ligt in de Sluis. Ook zagen we dat er duikers kwamen om te gaan kijken bij de sluisdeuren. Afwachten wat eraan de hand is en genoten van ons nagerecht, lekker ijs met slagroom en chocolade. Gevolgd door koffie/thee met een bonbon.

Ook hadden we nog een loterij met mooie prijzen op het programma staan. Met een aantal vrijwilligers zijn we de lootjes gaan verkopen. Toen iedereen zijn lootjes uitgestald had, kon de verloting beginnen. Was even een organisatie omdat er een beneden en bovendek is. Met een goede microfoon kon iedereen het goed verstaan en de prijzen werden naar de winnaars gebracht.

En nog steeds lagen we in de sluis. Weer bestelling voor een drankje opgenomen en uitgeserveerd. Onderwijl kwamen er steeds meer berichten vanuit de media wat er aan de hand zou zijn, meer dan onze ervaringen waren.

Het probleem met de sluis werd opgelost, er zat een flink stuk hout tussen de deuren dat eruit gehakt moest worden door een duiker. Maar uiteindelijk gingen de sluisdeuren open en konden we verder varen.

Door de vertraging zouden we toch wel later thuis zijn. Vanuit de zilvermeeuw werden de bussen verwittigd dat ze ons later moesten ophalen en ook naar het thuisfront werd gecommuniceerd dat de deelnemers later opgehaald moesten worden.

Omdat de tocht langer duurde dan de bedoeling werden er bij een plaatsje nog broodjes en kroketten aan boord gebracht. Na een korte stroomstoring konden de kroketten gebakken en geserveerd worden, wat een lekker extraatje was.  Gestaag ging de boot ondertussen verder naar Lage Zwaluwen waar de bussen op ons stonden te wachten. Nadat iedereen weer in de eigen bus zat konden we richting huiswaarts. In Etten-Leur aangekomen viel de bus 2x door storing stil maar gelukkig konden we het zwembad bereiken waar onze deelnemers opgehaald werden.

We kunnen ondanks de sluis problemen terug kijken op een mooie dag. In de eerste plaats door het personeel van de Zilvermeeuw en alle vrijwilligers van de Zonnebloem die allemaal hun uiterste best gedaan hebben om van de dag een succes te maken. En ook de deelnemers hebben naar eigen zeggen van de dag genoten.

Volgend jaar gaan we vast weer een dagje varen.

Jacques van Nederkassel

06-53731096
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken