Blijdorp Zonnebloem Jong

foto-blijdorp-sept-2023jpg

Zondag 24 september 2023 was het zo ver, met 5 deelnemers en 4 vrijwilligers zijn we rond 10 uur naar Blijdorp gereden.

Gelukkig wisten we vooraf dat we niet via de A16 moesten rijden en konden we om 11 uur dichtbij de ingang van de dierentuin parkeren. We haalde eerst de gehuurde rolstoelen op en binnen 10 minuten was ons groepje compleet.

Eerst hebben we onszelf eerst getrakteerd op een bekertje koffie of thee, wat goed smaakte. Voordat we aan de wandel gingen hebben we bij de ingang van Blijdorp, van het personeel, een kaart met een goede rolstoelroute ontvangen.

We zijn gewandeld langs de prairiehondjes, ijsberen, diverse grote vogels en apen.  We hebben genoten van de stoeiende olifantjes, wat een fotostop waard was.

Omdat het weer alleen maar beter en warmer werd, konden we buiten lunchen. Dit hebben we  dichtbij de ringstaart maki’s gedaan. De frietjes en drankjes smaakte prima! Een smakelijke ijsje hebben we genuttigd met uitzicht op een grote groep flamingo’s, vlakbij de ingang aan de stadszijde. Zo zagen we dat Rotterdam zowat in Blijdorp gebouwd is😊.

Via de andere kant van het park, hebben we nog veel meer gezien. De gorilla’s waren niet thuis. De giraffen gelukkig wel! We hebben ons ook verbaasd over de lange tong van de okapi, waarmee hij op zijn rug kon likken!

Door het Oceanium zijn we weer richting de uitgang gegaan. Zo hebben we een heleboel beesten kunnen spotten.  Uiteindelijk was het 18 uur voordat we huiswaarts keerde. Al met al hebben we genoten van een heerlijke zonnige dag in de dierentuin. Mede dankzij het sponsorbedrag dat we van het Regiobestuur van de Zonnebloem ontvingen. Namens de deelnemers en vrijwilligers willen we hen heel hartelijk bedanken!!

Zonnebloem Jong Etten-Leur

Jacques van Nederkassel

06-53731096
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken