Efteling Zonnebloem Jong

39386744015487733892600495693897715484339787njpg

Op zaterdag 14 oktober trokken we met een groep van drie deelnemers en twee vrijwilligers naar de Efteling.

Met z'n vijven, inclusief één rolstoel, pasten we in de auto van Irene, een van onze vrijwilligers. Irene kwam ons om 9.00 uur thuis ophalen, en van daaruit begaven we ons richting Kaatsheuvel. Omstreeks half 11 haalden we een vooraf gereserveerde rolstoel op en betraden we het betoverende park. Onze ervaren 'gids' voor de dag was Loes, die de Efteling regelmatig bezoekt en het park op haar duimpje kent.
 
Nadat we een voorstelling in Fabula hadden bijgewoond, verwenden we onszelf met koffie en wat lekkers. Daarna begaven we ons naar Symbolica. Vervolgens maakten we een uitgebreide wandeling door het sprookjesbos, waar we alle bekende sprookjes tegenkwamen. Vooral de trilplaat bij de Trollenkoning en de Draak Lichtgeraakt brachten veel plezier. Bij de Lange Jan vonden we een rustig plekje om onze meegebrachte lunch te nuttigen.
 
Met onze buiken vol begaven we ons naar Ruigrijk. Ondanks onze faciliteitenkaart moesten we ook hier wachten bij diverse attracties. We genoten van spannende ritten in de Python, Joris en de Draak en de Halve Maen. De Raveleijn-show maakte indruk met zijn paarden, gevechten en vuurelementen. Vervolgens stond de Vogelrock op het programma. Door onderhoud werd deze attractie volledig in het donker beleefd, zonder de gebruikelijke vogels. Tegen de tijd dat we toe waren aan een warme maaltijd en een korte pauze, was het al kwart over 7 en begon het donker te worden. We besloten om even langs La Place te gaan. Na het doen van enkele aankopen besloten we terug te keren naar huis.
 
We kunnen met veel plezier terugkijken op een prachtige, zonnige, zij het frisse dag vol gezelligheid in de Efteling.

Jacques van Nederkassel

06-53731096
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken