Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloem Etten-Leur 5 juli te zien in TV-serie 'Er kan zoveel meer'

Zonnebloem afdelingsnieuws

Twee gasten en vrijwilligers hebben meegewerkt aan een aflevering van de TV-serie 'Er kan zoveel meer'.

Zonnebloem Afdeling Etten-Leur  in TV serie ‘Er kan zoveel meer’

Op 10 mei is Omroep Brabant in samenwerking met de Zonnebloem gestart met de 8-delige tv-serie ‘Er kan zoveel meer’. In elke aflevering wordt een BN’er uitgenodigd om een dag als vrijwilliger mee te gaan met een activiteit van de Zonnebloem. Wat de BN’er niet weet is dat hij of zij verrast wordt met de vraag om deze dag de lichamelijke beperking van de Zonnebloemdeelnemer over te nemen, om te ervaren hoe het is een beperking te hebben en in een rolstoel te zitten.

In de laatste aflevering op zondag 5 juli, zijn twee deelnemers van Zonnebloem Etten-Leur de hoofdpersonen. Emma Marie Koch is door spierdystrofie afhankelijk van een rolstoel.

Haar vriendin Conny Kapitein heeft meerdere beperkingen. Voor de TV serie wordt genoemd haar doofheid, slechtziendheid en het ontbreken van de evenwichtsorganen waardoor zij rolstoelafhankelijk is.

Samen met twee vrijwilligers van Zonnebloem Etten-Leur, Henriette van Kooten en Marian van Meer, gaan zij een dagje naar Den Bosch. Ook Conny’s schrijftolk is er deze dag bij.

BN’er in deze aflevering is Christel de Laat, comédienne en bekend als Betty van den Oetelaar (Alpe d’Huzes, presentatrice van o.a. het ‘Lekkerste Brabantse worstenbroodje’).

In een presentatiefilmpje verrassen Emma Marie en Conny, Christel met de vraag of zij de uitdaging met hen aan wil gaan, door een deel van hun beperkingen over te nemen.

De dames zijn daarbij benieuwd of de altijd vrolijk Christel, aan het eind van de dag nog zo vrolijk zal zijn.

Christel kreeg deze dag een speciaal verzwaringspak aan om te ervaren hoe het is om een laag energielevel te hebben. Daarnaast een koptelefoon om de doofheid deels te ervaren.

De dames beleven een gezellige dag in Den Bosch, die Christel vanuit de rolstoel meemaakt. Emma Marie en Conny zijn blij met de mogelijkheden die de Zonnebloem hun geeft om er op uit te gaan en genieten daar volop van. Het werk van de vrijwilligers waarderen zij enorm: “Zonder hen zouden wij dit niet kunnen doen”. Christel vond de dag een indrukwekkende ervaring: “ Ik stap dadelijk uit de  rolstoel en loop weg, zij kunnen niet uitstappen , zij kunnen niet loslaten”.

‘Er kan zoveel meer’ is tot en met 5 juli (uitgezonderd 14 juni) elke zondag te zien op Omroep Brabant. De uitzending begint om 18:00 uur en wordt daarna elk uur herhaald.

https://www.zonnebloem.nl/zb/zb-nieuws/Er-kan-zoveel-meer,-maar-dt-is-cht-beperkt!.html

 

 

 

 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Jacques van Nederkassel

06-53731096
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken